Kisgyerekes anyák! A férjetek mennyire veszi ki a részét a mindennapi rutinból?
30 mi egy gyümölcsfákkal teli kertben kell nyirjuk és nincs talajrendezés sem. (Bele-húha, kövek stb) Valoban két hetente kell, de ha sok az eső vagy épp elmarad mert inkább kirándulni megyünk, akkor a ferjem már csak fukaszával tudja lenyírni (nyilván benzines). Nem is zsebkendőnyi a telek. Szoval nalunk kb egy délelőtt rámegy és utána meg össze is kell gereblyezni. Mondjuk szerencsére a szomszéd kecskéi megeszik, legalább erről le van a gond.
Noveremek egy sorházban laknak. Na náluk koromolloval is hamarabb végeznék.
A 30-as vagyok, elvileg nálunk is ilyen a kert, annyival nehezítv, hogy az egész lejtön van.
A fükasza nekem természetes, de ahogy irod, egy délelött (nálunk inkább délután) az egész kéthetente, ami azért nem annyira vészesen sok.
Mellékesen nekem ez az egyik kedvenc kerti munkám, semmi esetre sem engedném át a férjemnek.
Nekünk majdnem ugyanannyi a munkaidonk (8.5 illetve 9 óra), csak én helyben dolgozom, öt percre van gyalog, a férjem meg 20 km-t vonatkozik, ezért ő csak este ér haza. Így hétköznap nem sok minden marad, de amikor itthon van, ő is intézi a gyerekeket, hazafelé boltba megy, ha kell valami, és ha estére nem végzek a másnapra való főzéssel, akkor beszáll ő is, hogy gyorsabban meglegyen.
Mivel későn ér haza, az iskolassal tanulni pl. szinte csak az én feladatom, ami nem könnyű, hiszen itt van mellette az adhd gyanús ovis (nála folyamatban van a kivizsgálás), nehéz lefoglalni.
Azt, hogy mi kell otthonra, miket kell intézni, nálunk is az én reszortom, és nem is örülök ennek kimondottan, de így alakult, működik a rendszer. A számlákat viszont a férjem intézi kizárólagosan, ő nézi a határidőket, ő utal, és ha valami miatt kell, általában ő hívja a szolgaltatokat is. Régebben én intéztem ezt is, de erre már azt mondtam pár éve, hogy elég, nem bírok ennyi felé figyelni állandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!