Mennyit néz tévét a 3—4 éves gyereked?
Minden nap nézhet valamit? Mit, miket néz?
Az enyém heti 2—3 alkalommal nézhet meg 1—1 rész kb. 20—25 perces mesét. Lehet túl szigorú vagyok ebben?
"3 ezt hogy tudod kivitelezni ?Most voltam gyakorlaton egy oviban ,ahol az ebéd után minden nap mesenézés volt"
Oda se járatnám a gyereket. Ezen nálunk még azok a szülők is felzúdulnának, akiknek a gyereke korlátozás nélkül tévézik. Nem is hallottam még ilyen oviról.
Nagyon alap, hogy olvasnak nekik délben.
Hát szerintem meg hülyeség, amit csinálsz. Én pl.gyerekként nagyon szerettem meséket nézni és nem azért néztem mert "beraktak" a tv elé. Az olvasás is jó , de nem ugyanaz.
Majd később kellene korlátozni hogy valóvilágot meg társait ne nézze, de egy gyereket eltiltani a rajzfilmektől. Szr anya vagy.
Mindennap néz tévét. Inkább az esti órákban amikor mindenki a nappaliban van. Maximum egy órát vagy 1,5-et. Szerintem nem akkora gond. Én a telefonozástól és a tabletezéstől vagyok ki.
A szomszédasszonyom panaszkodott, hogy 4 évesen nem beszél neki a gyerek. Persze. Nem kellett volna a kezébe nyomni a telefont ha nincs türelme hozzá vagy pletykál telefonon a barátnőivel. Négy évesen csak halandzsázik neki. A sok youtube. Le is tolták érte amikor elvitte a nevelésibe.
Nem. Ez lenne a normális.
Enyémek 4,5 és 6 évesek és nem néznek tévét, max heti egyszer-kétszer egy órát. Nincs is gondom azzal, hogy kössem le őket, mert tudnak játszani, sosem unatkoznak, kreatívak. A nagy folyékonyan olvas.
Napi kb 1 óra mese van, ebből negyed óra reggel mikor keszulodunk oviba. Ezalatt kifesulom a hajukat, megcsinálom a frizurajukat, ilyenkor jól jön hogy legalább a tv előtt egyhelyben vannak:)
Este vacsora és fürdés után lehet még nézni, kb fél 8-tol amíg az M2-n megy a mese (20:10-ig).
Hétvégén picit engedekenyebbek vagyunk, olyankor akár együtt is leheveredunk a kanapera, megnezunk egy Disneyt:)
Sztem a mennyiségen kívül a minőség is fontos, hogy mit néz a gyerek. Vannak nagyon agyalágyult mesék a Cartoon Network, Minimax és társai csatornakon. Olyat én nem engedek nézni.
Mesen kívül pedig abszolút semmit, tehát nincs olyan hogy nézem a híradót és a gyerek is bámulja és hallgatja a sok szart, ami abban van...
Ismerosnel egész nap megy a tv, való világ és hasonló elmés műsorok. Na ezeket nem kéne.
Keresztfiam 6 éves, látta az összes star warst és Jurassic park részt, bosszuallokat. Nem gondolom, hogy neki való lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!