Nagybátyámnak van egy 9 éves kisfia aki hát nem is kell mondanom,hogy mibe függő.Adott a helyzett,hogy nagybátyám és az exe külön élnek mivel ő nem volt hajlandó elvenni azt a nőt ezért fogta magát és elvitte a gyereket magával.5 éves korába kapott a gyerek egy okostelefont majd pár évvel később egy akkor tetves nagy tabletet ami nagyobb mint a feje.Röviden 5 éves kora óta csak az okostelefont meg a tabletet nyomja és az apja halál lazán engedi ezt neki.Arról ne is beszéljünk,hogy amikor megtalálta a family guyt,brickeberryt és hasonlókat a sok nyomogatásban akkor az apja lazán nézte vele együtt és nem szólt arról,hogy ilyet nem szabad néznie.Az apja mindent enged neki hiszen 2 hetente hétvégén meg kedden,szerdán láthatja a gyereket hála annak a retek anyjának aki így döntött.Most is halál nyugodtan lent nyomja a tabletet miközbe az tötőn van.Ha esetleg felrakja töltőre a telefont akkor előkapja addig a tabot ha meg az kell tölteni akkor addig a telefont veszi elő.A telefonnal szószerint mindenhova járkál:evés közbe ott van,wcre is viszi magával,kocsiba is azt bámulja stb.Nekem szólnak,hogy ne szóljak a gyerek függőségére hiszen ritkán van nálunk és inkább hagyjam had csinálja.A két szűlő a 2 véglet.Az anyja visszafogja amíg az apjánál kitombolja magát.Ez a szokásos tömegember felfogás,hogy adjunk pár éves gyerek kezébe tabletet meg okostelefont aztán meg mikor 11-12 éves lesz akkor üvöltözzünk vele,hogy tegye már le azt a szart holott a szülő vette meg neki anno plusz ő volt képtelen nemet mondani arra.Senki nem áll piszotllyal a kezében,hogy márpedig vesz egy okostelefont a gyereknek.Ilyen esetben a szülő mindig a gyártót okolja amiért ilyet csinál.Ebben az esetben a szülő azért szólja le a gyártót mert az végzi a munkáját.Ennyi erővel aki leszólja ezért őket abban az esetben őket is le kéne szólni hogy miért végzik a munkájukat nem?Olyan értelmetlen ez a világ.Halál nyugodtan hagyják a szülők,hogy a gyerekekből függő legyen és később nekik áll feljebb.
Nem tudom, hogy lehet megtanitani. En mindig kicsit többet hagytam magára. Pl elsore 5p aztan 10p, de ha hivott mentem, mert persze ott vtam par meterre tole a konyhaban vagy akarhol is, de a kozeleben. Fontos, hogy a gyerekben mindig meg legyen az erositve, hogy ott van a szulo ha a gyerek hívja, igenyli a jelenlétét. De lehet tevedek es ez is habitus kerdese.
Nalunk bevalt, hogy hagytam egyedul játszani de ugrottam ha hívott.
2021. febr. 21. 08:08
12/14 anonim válasza:
Mi egyszer egyik hétvégén (még nyáron) a Burger Kingben ebédeltünk, és a mellettünk lévő asztalnál egy apuka ült, egy nagymama, meg egy 10 éves körüli gyerek. A gyerek evés közben a telefonján videót nézett, a nagymama meg próbált vele beszélgetni, hogy mit néz, stb., de a gyerek csak lerázta pár szóval. Rögtön az jutott eszembe, hogy valószínűleg ez egy hétvégi láthatás, apa-mama elhozzák a gyereket hamburgerezni, de még itt is a telefonját nyomkodja... valami nagyon félresiklott korábban, hogy ennyi időre nem tudja letenni a telefont, vagy ha kérdezik, akkor válaszoljon rendesen. Persze nem lehet hagyni, hogy technológia nélkül nőjenek fel (én is itt ülök a gépem előtt, aztán a gyakorit nyomom), de meg kell találni valahogy az arany középutat, mert ez a helyzet nagyon szomorú :(
2021. febr. 21. 09:22
13/14 anonim válasza:
Igen, ez az átlag. Egy rokonomnál voltam látogatóba, kb 10 évesek a gyerekei (2 fiú).
Nem köszöntek, csak lestek mint a birkák. Na jól van, leültünk beszélgetni a rokonokkal. A 2 gyerek ugrált a kanapékon, közbe tableton játszottak. Volt hogy rámásztak a szülőre, le se sz4rták hogy épp kire esnek, taposnak rá. Visítoztak, stb.
Egy roh4dt szót nem szoltak a szülők, csak büszkén mosolyogtak.. Mintha olyan kis tündériek lennének.
Pár napja olvastam egy cikket hogy egy öregember megütött egy gyereket mert az ismeretlenül oda ment hozzá és beszólogatott.
A kommentekben az öreget szidták. Micsoda felnőttek lesznek ezekből majd... Mindent IS szabad nekik.
2021. febr. 21. 09:59
14/14 anonim válasza:
Ettol fuggetlenul nem kell megütni de az anyjat elovennem hogy megis mi a lof...t csinal(t) gyerekneveles cimen..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!