Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan, aki nem, vagy...

Van itt olyan, aki nem, vagy csak keveset játszik a gyerekével?

Figyelt kérdés
Olvastam múltkor egy cikket, hogy elvileg nincs is a gyereknek szüksége arra, hogy játsszanak vele a szülei, elvan ő magában, és semmi kára nem származik belőle. Nektek mi a véleményeket erről? Főként egy gyerekes szülők véleménye érdekelne, mert nyilván ahol több van, ott egymással is eljátszanak.
2021. febr. 15. 08:37
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerepjátékoznak csak kisebb korukban tudtam a gyerekeimmel de akkor sem élveztem különösebben. Az apjuk szuper ezen a téren.(játszótérre is együtt járnak, én kihagyom) Velem lehet kártyázni, társasozni, fejlesztő játékokat játszani, rajzolni, sütni, mesét olvasni.

Nem játszunk velük órákig, általában fel is találják magukat.

2021. febr. 15. 14:13
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

"Olvastam múltkor egy cikket, hogy elvileg nincs is a gyereknek szüksége arra, hogy játsszanak vele a szülei, elvan ő magában, és semmi kára nem származik belőle."

Azt tudom javasolni, hoyg van szakirodalmat, vagy semmi ilyet ne olvassatok. A bulvár olvasása tanácsadáshoz olyan, mint a szerencsejáték. Hol bejön, hol nem. Néha szakembereket idéznek, és őket is néha jól, néha rosszul. Még ha egy magazinújságripportere videót készít egy szakemberrel, az még lehet hiteles, bár önmagában az is kevés lehet.

Dolgoztam ezen a téren, és elmondhatom (elmélet és gyakorlat alapján), hogy a kisgyermek első játszótársa a felnőtt. Nema gyermek. És a legtöbbje bár eljátszik egyedül is, de nem egésznap, mivel a szülő közelsége is, és a szülői interakció (együttes cselekvés) és elegendhetetlen érzelmi szülséglete, sőt az értelmi fejlődéshez is fontos.

Egyébként NEM a tanítgatás fontos, hét éves kor előtt! Félreértés ne essék. A tanítgatás kifejezetten árt, hét éves kor előtt (szakemberként szinte mindig indirekt módszerekkel fejlestünk, 7 éves kor előttiek esetén). Hanem inkább az fontos, hogy felszabadultan játsszon a felnőtt a kisgyermekkel, amikora gyermek igényli. Persze nincs baj, ha nem mindig érsz rá, de amikor csak ráérsz, játssz vele.

Tehát KELL a szülő a kisgyermeknek mint játszótárs, ha nem is egyfolytában. Négy éves kor előtt ráedásul nem jellemző, hoygegymással játszanénak a gyermekek, hacsak nem tesók, de még akkor se feltétlenül.

"Főként egy gyerekes szülők véleménye érdekelne, mert nyilván ahol több van, ott egymással is eljátszanak."

Ez tehát féligazság! Négy éves kor előtt nem szoktak együttjátszani a gyermekek! Bár, mondom, tesók között előfordul kisebb-nagyobb rendszerességgel, de még ez se mindig van így, ha legalább az egyik gyermek kb 4 év alatti.

2021. febr. 17. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!