Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan, aki nem, vagy...

Van itt olyan, aki nem, vagy csak keveset játszik a gyerekével?

Figyelt kérdés
Olvastam múltkor egy cikket, hogy elvileg nincs is a gyereknek szüksége arra, hogy játsszanak vele a szülei, elvan ő magában, és semmi kára nem származik belőle. Nektek mi a véleményeket erről? Főként egy gyerekes szülők véleménye érdekelne, mert nyilván ahol több van, ott egymással is eljátszanak.
2021. febr. 15. 08:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%

Nekem egy lányom van, én nem játszol vele szinte soha, a férjem szokott napi 2-3 órát. Én csak tengel lengek vele, séta, játszótér, házimunka, mesenézés, meseolvasás, ennyi.

Eddig nem látnám hátrányát, okos, értelmes, szereti a társaságot, folyékonyan beszél.

2021. febr. 15. 08:46
 2/22 anonim ***** válasza:
52%

Tömény hülyeség.

Normális szülő játszik a gyerekével, amennyire ideje engedi.

Ahol koloncnak tekintik, ill. jövedelemnövelés miatt lett a gyerek, na azok írnak ilyen cikkeket.

2021. febr. 15. 08:48
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyban gyerekfüggő is. Van olyan gyerek, aki igényli azt, hogy együtt játszon vele valaki, legyen az szülő vagy egy másik gyerek. Ha másokkal játszik, akkor sokkal lelkesebb, kreatívabb, nyíltabb és nem zárkózik magába. Legalábbis én ezt vettem észre tesóm kislányán. (Most már 4 éves, de 2 éves kora óta ilyen.)
2021. febr. 15. 08:52
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Én játszottam vele mindig, szerintem hasznos, de nagyon érdekelne az a cikk(tanulmány?) ahol ezt olvastad, angolul sem okozna gondot.

Szerintem(én úgy tudom), hogy az elsődleges szocializációs példát a szülők mutatják, osztozni, nyerni/veszteni, megkapni/nem kapni, amit szeretne, irányítani/irányítást követni így tanul a gyerek, továbbá kapcsolatot építeni, bízni is, így tanulja meg, milyen helyzetben mire számítson, pl ha a szülő homokozik vele, és elkéri a lapátot, akkor ha a gyerekkel ez megtörténik később, lehet elsőre nem adja, de hamarabb, mint egyébként, mert ezzel kapcsolatban már van tapasztalata..

Hmm.. Meg úgy alapból szorosabbá teszi a kapcsolatot, megismerik egymást, jobban egymásra tudnak hangolódni, meg boldoggá teszi a gyereket, a boldog gyerek pedig kiegyensúlyozottabb, ha pedig kiegyensúlyozott, több sikerélmény éri, van önbizalma, meg ilyesmi.. Nem?

2021. febr. 15. 09:12
 5/22 anonim ***** válasza:
41%
Nekem kín a játék, gyerekkoromban is utáltam játszani, nyilván felnőttként sem fogom kora reggeltől késő estig ezt csinálni. Nem is kell, a mi szüleink generációja sem ért rá egész nap a gyerek mellett szobrozni, és őt szórakoztatni, foglalkoztatni. Egy felnőtt embernek ez nem dolga, esetleg annak, akinek munkaköri leírásában szerepel, ő pedig nem véletlenül választotta ezt, ahogy én sem véletlenül nem választottam óvodapedagógusi, bölcsődei gondozói vagy animátori pályát. Bár megjegyzem, még ők sem tolják hétfő hajnaltól vasárnap késő estig, ha rákényszerülnének, ők is megmakkannának tőle.
2021. febr. 15. 09:20
 6/22 anonim ***** válasza:
41%

#5 na végre valahol valaki, nen egyetlen vagyok a világon

Nekem is ez a bajom, gyerekként se szerettem játszani, felnőttként met egyenesen kín. 2 éves a lányom, még kártyázni társasozni nem lehet vele, nekem meg ez a barbibaba plüssállat beszéltetés meg ilyenek nem megy..

1-es voltam

2021. febr. 15. 09:38
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem csak a szerepjáték és társas a játék. Egy gyurmázás, legózás vagy bármi építő, puzzle, kepes könyv nézegetés ahogy magyarázod is, de ha a kertben botokat gyüjtötök az is az. Szerintem azért mindenki játszik a gyerekével ha tágabban ertelmezzük a játék fogalmát.
2021. febr. 15. 09:47
 8/22 A kérdező kommentje:

Asszem ez a cikk volt, igazából az utolsó három bekezdés az, ami ezt írja:

[link]

7-esnek is igaza van, kB minden nevezhető játéknak. Tehát nem muszáj ott ülni és építőkockázni a gyerekkel, ha énekelsz és táncolsz neki miközben takarítasz, az is játék :D

2021. febr. 15. 09:50
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a gyerekek sokat játszanak magukban (eleinte inkább csak 5-10 percet, 2-3 éves korban már fél órát vagy többet is), akkor ez még nem jelenti, hogy ne tudnának közösen játszani másokkal"

Egy gyerek életében ez a hosszú játék egyedül!

Szépen le is írja a cikk, ha naponta fél órát hagyod egyedül játszani, az tök normális 3 évesen, korábban meg pár percet, ettől még az a normális, ha sokat játszol vele, naponta pár órát, amíg kicsi, aztán egyre kevesebbet, de még mindig sokat.

Igen, pl a szójáték is játék, a társas, építős, színezős is, de a mosogatás, meg a babázás, sőt a sétálás meg a fürdés is lehet játék, amennyiben JÁTSZOL.

Tehát nem mellette vonulsz az utcán, hanem felhívod erre arra a figyelmét, sétál a padkán, gyűjt ezt vagy azt, számol ezt vagy azt, cicát kerestek, vicces alakú felhőt, meg ilyesmi.. Vagy versenyt futtok, vagy átugráljátok a repedéseket a betonon.. Sokfajtaképpen lehet együtt játszani. Talán még az énekléses táncolás is, amennyiben nem neki produkálod magad, hanem együtt játszotok, tehát megnézed, ahogy ő csinálja, vagy ránézel, hogy nevet e és direkt azt csinálod, ami megnevetteti.. amikor van kapcsolat, ami kölcsönös odafigyelésen alapul, az játék.

És figyeld meg újra, hogy mi a teljesítmény a gyerektől a cikked szerint korra leosztva egyedüllétben! ha 10 perc egyedül játszást tartanak soknak totyogónál, akkor a maradék órákban evidens, hogy foglalkoznod kellene vele, és ha elvan 10 percet egyedül, az szuper.

Nekem

2021. febr. 15. 10:08
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

En is sokat gondolkodom ezen de nekem meg csak 5,5 honapos a lanyom.

Osszessegeben nem sokat jatszom vele, ha ebren van lerakom a szonyegre es egy orat is eljatszik kb. Napi olyan felora kukucs/beszelgetos/gagyogos jatekot jatszunk amikor konkretan egymas szemebe nezunk es kommunikalunk. Ennel tobbet kellene szerintetek? Enekelni szoktam neki. Vagy ez igy normalis? Ha lerakom eljatszik a jatekaival ha mar nyugoskodni kezd persze odamegyek stb nem hagyom sirni.

Kesobb fogja jobban igenyelni? hany honapos koratol? Azt a korszakot varom mikor mar lehet vele tarsasozni vagy kezmuveskedni rajzolni.

2021. febr. 15. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!