Okozott tanulási vagy egyéb nehézséget az, hogy babakorban kimaradt egy mérföldkő?
Sziasztok.
A szavazás azokhoz szólna akiknek babakorban a gyerekük kihagyta pl a mászást, vagy felcserélte a sorrendet, előbb állt fel mint mászott stb. Okozott bármi problémát később?
(A neten többféle írás van, tudok róla, hogy a legújabb szerint az a lényeg hogy vagy a kúszás vagy a mászás profin meglegyen, csak érdekel a valoságban hogy van)
A mászás-állásnak nincs fix sorrendje. Az nem csere, ha előbb áll mint mászik. Az ugyanolyan normális.
Egyébként: nagyobbik gyerekem semmit se hagyott ki, minden mozgásfejlődési állomást bejárt és elég ideig kúszott és mászott is (4-4 hónapot), mindent szabályosan (kommandós kúszás, szabályos mászás), de megkésve. Van gond.
Nekem öcsémnek maradt ki a mászása, beszéd problémái lettek. Logopédushoz kellett hordani, de nem javult. Ő ajánlott egy szenzomotoros terapeutát, hozzá lett elhordva. Ott tornáztak, kúsztak, másztak, hintáztak rengeteget (igen, ha a hintazás kimarad, az is okozhat gondot késöbb). Kb 1 év alatt helyre jött a beszéde.
Fiam nem kúszott, fel is kerestem ezt az embert. A kúszás nem probléma, a mászás ami fontos.
Szabályos kúszás maradt ki
Tanulást még nem tudjuk, kicsi.
De beszédfejlődésben elmaradást, és egyéb mozgásfejlődési dolgokat hozott
( nem akar vàltott lábbal lépcsőzni)
Ok okozatot nem tudjuk, hogy azért nem kúszott, ami miatt lèpcsőzés sem. ( beragadt csecsemőreflex)
Ezekhez pedig, mint a pároslábon ugráláshoz a beszédnek köze van
Nálunk kezelik már, nagyon jó eredménnyel
2,5 èves
Nálunk sorrend felcserélés van.
Stabil fejtartás
Forgás
Kúszás
Hintázás négykézláb
Állás bútor mellett
Lépdelés bútor mentén
Mászás
Ülés
A doki szerint ez nem baj, de persze rápillantottam a netre, és hol azt írják baj, hol azt, hogy nem baj. Az egyiken azt olvastam hogy ha később mászik az tök mindegy, mert nem időben történt.
Illetve nem teljesen laza az egyik keze, nincs ökölben, de úgy mászik, hogy nem nyújtja ki az ujjait, meg nem olyan precíz vele mint a másikkal.
Most azzal kell gyakoroltatni.
Azert jöhet még válasz mert érdekel mindenki története. Mindenkit felpontoztam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!