Mi van akkor, ha egy 2 éves gyerek NAPONTA megeszik 2 tejszeletet vagy Kinder penguint,1-2 csomag Pez cukorkát vagy 1 csomag M&M's-et, + gumicukrot, csokit + csak édes innivalókat iszik? Lehet valami baja tőle? (Naponta mossa az anyja a fogát, este)
"Nem kövér, csak húsos." De kövér mert ha húsops lenne akkor izos lenne. Hány kiló és mennyi a magassága?
A körme pedig nam azért ven mewgváltozva mert megütötte nem autó hogy behorpadjon. A köröm ha megsérül vagy leesik vagy letörik belőle. Olyan amit írtál az teljes mértékben vitaminhiány. Nem is csodálkozom ha ilyeneket eszik. Megkérdezném, hogy a szülei nem kövérek e. Ugyanis azok szokták ilyenekkel etettni a gyereket. Láttam már ilyet. Ja ha annya azt hiszi hogy csak megütötte, akkor vigye el orvoshoz(háziorvoshoz vagy táplálkozástanácsadóhoz) ő is ezt figja mondani.
"Gödrök
A körömlemez felületén harántcsíkok, hosszanti barázdák, hasadékok és gödröcskék is előfordulhatnak, különösen 40 éves kor után. A sok kézmosás, mosószerek, zsíroldószerek, körömlakk tartós használata okozhat ilyen elváltozásokat, azonban létrejöhetnek általános betegségek során is. Leginkább mégis az elégtelen B-vitaminbevitelről árulkodik."
Az egyik ismerősöm lányán már látszik, hogy mi lesz a következménye: 9 évesen úgy néz ki, mintha kismama lenne: nagy a hasa, mellei vannak, de nem a pubertástól. Pedig régebben kifejezetten sovány volt, mondta is az anyja, hogy ez a gyerek alig eszik. Hát igen, ha a napi 2 Magnum jégkrémet, amit ebéd helyett kapott nem számítjuk, akkor tényleg alig...
És a székrekedésre viszatérve: biztos a műanyag kajáknak is köze van hozzá, az én lányom is akkor "dugul" be ha pár napig több ilyesmit eszik: porleves, croassant( nem a friss pékárú, hanem az előrecsomagolt)stb. Sajnos ha nincs étvágya, akkor csak ilyet hajlandó enni. De azért igyekszem visszaterelni a helyes útra. Pl Túró rudit is csak akkor kap, ha kiérdemli: pl jól viselkedik, megeszi az ebédet stb.
Olyat nem csinálnék, nem szeretek beleszólni mások dolgába, meg amúgy is, hogyan tenném?! Ez nekem nem menne... :(
Én úgy látom, mintha az anyukát az tenné boldoggá, hogy látja, hogy örül a gyerek, és mivel ezeknek örül a legjobban, így megveszi neki. De a kislánynak van már millió játéka is, amiket dobál, rugdos, stb., de anyuka mégis veszi neki az újabbakat, látni akarja az örömöt az arcán, mikor odaadja. Mindig mondja neki, hogyha jó leszel, kapsz ezt vagy azt, de akkor is megkapja mindig, ha olyan volt, mint egy kisördög! :))
Hogy mondjam, olyan, mintha így fejezné ki a szeretetét a szülő. Eddig még sosem hallottam, hogy azt mondta volna a gyereknek, hogy "nem", "nem lehet". A gyerek a kisfőnök otthon :))
Szia!
Lecsökkenteném mindenféleképpen 2 tejszeletre az egész napi édesség mennyiségét!!! Eltartana 1 hétig üvöltés és hisztivel, de inkább mint, hogy valami egészségügyi baja legyen! Csak az ivólét hagynám még meg, de az is 100%-os legyen!
Hát én is szoktam adni a Nagylányomnak édességet, mostanában a Nestlé gabonapelyhét adom, de csak max. reggel és este 2 evőkanálnyi sok tejbe, így a reggeli és esti kakaó egybe lemegy neki egy kicsit lazább ennivalóval. Mert mostanában szerintem unja a vajas felvágottas kenyeret reggelire és vacsira. Amúgy ebédre mindig leves és második, és napközben joghurt gyümölcsöt kap! Iszik rendesen, hol gyümölcslét 100%, nem drágább, mint a 25%-os vizezet és agyon cukrozott társaik , vizet és ritkán szörpöt!
Amúgy az én Lányom is 86 cm és 12,5 kg nem kövér, de nem is sovány egy örök-mozgó!
Üdv egy 27 hónapos Nagylány és egy 4 hónapos Kisfiú Anyukája.
Igazatok van :(
10-11 fele eszik két tejszeletet, mert azt mondja az anyja, hogy ad már neki, mivel reggelinél csak túrta a virslit (mindig azt kap!), rohangált. Aztán dél fele bevág egy csomag M&M's-et, vagy másfél, két csomag Pezt, attól függ, mennyit dobál szét belőle. :) Még nasizik pár édes ezt azt, tudja, hogy tartják a nasikat, és ott kotorászik állandóan. És ennyi kajával a pocakban alszik el délután. Mikor felkel, akkor ebédel, ez olyan 3-4 óra fele van. Addig ennyit evett. :S Ez biztos! Onnantól már nem tudom, mert már délután nem találkozom velük, csak meséli az anyja, hogy nem nagyon van étvágya, de nem aggódik, mert nem vékony gyerek, biztos elég neki, amit megeszik. Van ilyen.
Ennyi mindent én nem bírok megenni egy nap alatt, pedig 16 éves vagyok. A túró rudi még oké, abból olyan 3-4 lecsúszik nagyon ritkán, de a többitől , főleg a gumicukortól szó szerint rosszul vagyok, ha egy fél csomagnál többet eszem. Fáj tőle a fejem, minden bajom van.
Annyira nem értem, miért nem lehet a kisgyerekeknek mondjuk egy szelet almát adni a kezébe, vagy egy kis szelet banánt? Akkor ahhoz szokik hozzá, nem az egészségtelen vackokhoz. Kiskoromban én almát kaptam háztartási keksszel, és most is, hugommal azon hisztizünk a legjobban, ha elfogy a gyümölcs itthon.
Az meg mellékes, hogy milyen sokba kerül ennyi édesség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!