Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi van akkor, ha egy 2 éves...

Mi van akkor, ha egy 2 éves gyerek NAPONTA megeszik 2 tejszeletet vagy Kinder penguint,1-2 csomag Pez cukorkát vagy 1 csomag M&M's-et, + gumicukrot, csokit + csak édes innivalókat iszik? Lehet valami baja tőle? (Naponta mossa az anyja a fogát, este)

Figyelt kérdés
2010. aug. 15. 22:11
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább az a gond, hogy így nem elég változatos az étrend, így nincs benne olyan, ami lazíthatná a kakit. Se gyümi, se főzelék. Mondja az anyja, hogy rostosat iszik, de az nem olyan szerintem. De azt is tudom, hogy az anyunak is vannak problémái a Wc-n, ezért azt mondja, hogy biztos örökölte a gyereke, pedig ők sem esznek változatosan. Dehát ki tudja. Ez csak az én véleményem.

Azt nem tudtam, hogy hosszútávon milyen hatással lehet egy gyerek szervezetére, ha ilyen kicsi korától, ennyi édességet kap.

Amúgy nekem hasznos minden válasz!!

2010. aug. 15. 23:06
 12/30 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés akár az egyik szomszédunk gyerekéről is szólhatna...Mindig csak csokis szájjal látom. Én azt tapasztaltam, hogy Ő például most két évesen kb. 4-5 hónappal "kisebb" súlyban, magasságban, mozgásban, beszédben, általános értelmi fejlettségben, mint az én ugyanilyen korú gyerekem (pár nap van köztük papíron). Aztán három-négy éves korban már valószínűleg súlyban jóval túl fogja szárnyalni az átlagot. Az a legnagyobb baj, hogy ennyi édesség mellett rendes kaját (úgy értem tápanyagokban gazdag, egészséges ételeket) már nem eszik megfelelő mennyiségben, ha egyáltalán bele tudják diktálni, ezért ez visszaveti a fejlődésben. Nem vagyok édesség ellenes, mert egy örökmozgó gyerekbe sok kalória kell, de egyrészt vannak egészséges alternatívák, másrészt a kérdésben felsorolt mennyiség nálunk egy hétre is sok lenne, nemhogy egy napra. A hosszú távú következményeket meg már sokan leírták. Ez egy ördögi kör: a sok finomított cukor pillanatok alatt felnyomja az inzulinszintet, aztán hirtelen leesik a vércukorszint, ami édesség utáni vágyat kelt, amit újabb adag cukorral enyhítenek, és így tovább a végtelenségig. Hiába mossa a fogát, ha tízévesen már inzulinos cukorbeteg lesz. Szorulást egyébként főleg a kakaós cuccok okoznak.
2010. aug. 15. 23:13
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

23:13-as vagyok

Időközben láttam az utolsó kommented, egyről beszélünk: rostok, vas, kálcium, vitaminok, egy ekkora gyerek ezektől fejlődik, nem a csokitól.

2010. aug. 15. 23:16
 14/30 A kérdező kommentje:
A kislány amúgy elég okos gyerek! Már mondatokban beszél, mondókázik, számol, stb. De az biztos, hogy kicsike, mármint alacsony, de duckós, igaz, ez lehet alkat is. A körmén kicsit látni, hogy vitamin hiánya van, mert eléggé töredezett, göröngyös, rücskös (én gondolom, hogy attól), de az anyja lelakkozza neki! :-)) :-S :-O
2010. aug. 15. 23:24
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
szegény kislány....:(
2010. aug. 15. 23:31
 16/30 anonim válasza:

"duckós" ez azt jelenti hogy kövér? Mert ha igen akkor ne csodálkoz ha ezeket eszi. És attól van székrekedése, hoigy kevés növényi rostott eszik. A körmei pedig vitaminhiányra utalna. (szerintem A vit.)

Már boccs de egy értelmes ember se etetné ezzel a gyerekét. Ha ez így menne tovább én megjósolnék husaznéves korában egy infartust. De előtte tuti, hogy magasvérnyomás cukorbetegség. ezzek mind a elhízás miatt. Sokan úgy gondolják, hogy a sok édességtől kap az ember cukorbetegséget de ez nem igaz. Ez egy betegség mely a hasnyálmirigy alulműködése miatt történik és ezeknek a leggyakoribb oka a tulsúly.

Tehát én elkezdeném leszoktati az édeségekről max 2 naponta egy rudi. Zöldségekezt (ironikus mert nekem se a kedvencem) és gyümölcsöket.

2010. aug. 16. 00:31
 17/30 anonim ***** válasza:
51%
Ez a körömlakkozás komoly?Inkább lefesti az anyja mint hogy ne látszodjon a vitaminhiány,amiről ő tehet?Ezt a nőt állatkertbe kéne zárni.
2010. aug. 16. 06:49
 18/30 A kérdező kommentje:
Nem kövér, csak húsos. Azt mondja az anyja a körmére, hogy nem tudja mi történhetett vele, valószínüleg megüthette, azért ilyen. :S De több körme is rücskös, és a lábán is. Mondtam neki a vitaminhiányt, csak nevetett, és azt mondta, áhh, valószínüleg beütötte, amilyen kis ugra-bugra. :S
2010. aug. 16. 07:26
 19/30 A kérdező kommentje:
Tényleg lakkozza! Kis kezén, lábán. Mindig olyanra, mint anyunak van. :-)
2010. aug. 16. 07:28
 20/30 anonim ***** válasza:

Én csak a pez-t,csokit,gumicukror,m&m's-t és az édes innivalókat hagynám el

ez rengeteg felesleges kalória

én is adok a napi 1 túrórudit vagy tejszeletet a gyerekeimnek,de amit írtál rengeteg!!!

Hiába mossa a fogát,ha minden étkezés után mosná,az is kevés lenne

2010. aug. 16. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!