Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csoportos TSMT tornára vinnéte...

Csoportos TSMT tornára vinnétek a 2 évesetek, ha nem szereti, ki akar jönni és 20 percet ordít a foglalkozásból?

Figyelt kérdés

Csoportos TSMT tornára járt a 25 hós kisfiam, olyanra, ahol én is jelen voltam. A konduktor szülő nélküli csoportosba rakta át őt 3 hete. Eddig teljes kudarc, de a konduktor azt mondja legyek türelmes, mindenki megszokja.

Kértem az elején, hogy szeretnék az első 10 percben bent lenni, de nem lehetett. A szívem szakad meg és nagyon őrlődöm azon, hogy jót teszek ezzel vagy sem. Tudom, hogy le kell választani előbb vagy utóbb, de talán most még nem elég érett.

Ti mit csinálnátok?

2021. jan. 23. 15:02
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy megosztottátok a gondolataitokat!
2021. jan. 23. 20:36
 12/26 anonim ***** válasza:
79%

Biztos, hogy nem vinném csoportosra ha nem akarja. A leirásod alapján komolyabb baja nincs. Milyen beszédfejlödés? 2 éves gyerek, nem kell még beszélnie. Akárhová elviszed mondják majd a csecsemökori reflexeket, ez ilyen standard szöveg.

Az én lányom se beszélt és ügyetlen is volt, 2 és fél évesen vittem el beszédinditásra és 3 éves kora előtt kezdte az otthoni tsmt-t, meg se emlitették a csoportosat, nyilván nem is lehet olyan hatásos, mint amikor kétnaponta tornázol vele egy teljesen személyreszabott tornát.

2021. jan. 23. 20:40
 13/26 anonim ***** válasza:
36%
En fejlesztés párti vagyok, akár olyan áron is, hogy átmenetileg kényelmetlenséget okozok a gyerekemnek (pl vojta, dévény, megerőltetőbb gyógytorna, határok átlépése stb). De csak, ha muszáj! Ha megoldható máshogy az adott fejlesztés, akkor inkább azt választom. A helyetekben áttérnék az otthoni tsmt-re. Szerintem ez a legkényelmesebb. Nem tenném ki feleslegesen egy csoportos tornának anya nélkül 2 évesen.
2021. jan. 23. 20:55
 14/26 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk azért javasolták a csoportosat, mert nem tudott kivárni, együttműködni, nem bírta ha más van, és sok konfliktusa volt.. Ha csak mozgással van gond, teljesen feleslegesen csoportoztok, váltsatok egyénire!

Egyébként szakember és szakember közt is van különbség, én váltanék.

2021. jan. 23. 21:09
 15/26 anonim ***** válasza:
84%
2 èvesnèl mèg nem elvàràs a kivàras, együttműködès. Ez nem ùgh feljődik, hogy a gyereket elszakìtjàk az anyjàtòl, ès majd megtanulja rossz èlmènyek àràn, hanem az anyja biztonsàgos jelenlètèben jàtszòterezik stb. De nem 2 èvesen fog csapatjàtèkokat jàtszani...
2021. jan. 23. 22:13
 16/26 anonim ***** válasza:
43%
15, nem kötelező részt venni a korai fejlesztésben, csak utána nem kell sírni, ha a korán könnyen kiigazítható problémák fennmaradnak és csak az iskolában derül ki, hogy gond van. Akkor nem lesz elég egy kis tsmt.
2021. jan. 24. 11:26
 17/26 anonim ***** válasza:
50%
*a csoportos fejlesztésnek nem csak idősebb korban van létjogosultsága. 1,5-2 évesen is lehet olyan gond, amire az a legideálisabb. Pl: a beszédindító állatasszisztált terápiák.
2021. jan. 24. 11:27
 18/26 A kérdező kommentje:

16

Teljesen igazad van, de én nem azt kerdőjeleztem meg, hogy kell-e a korai fejlesztés, hanem azt, hogy milyen formában. Csoportosan önállóan, csoportosan anyával, avagy otthon anyával.

2021. jan. 24. 11:35
 19/26 anonim ***** válasza:
48%

Egyértelműen nem való neki az ilyen csoportos

Egyébként sajnos a covid miatt korlàtozottak, neki elsőnek ringató/ kerekîtő stb lenne való csoportosnak..

Akkor talán nyitottabb lenen egy tsmt-re is így

Nálunk ez ment.. és így is egyéni felqdatokat végez vele a konduktor

2021. jan. 24. 11:40
 20/26 anonim ***** válasza:
59%

"Csoportosan önállóan, csoportosan anyával, avagy otthon anyával."

Ezt azzal a szakemberrel kellene megbeszélned, aki a terápiát előírta.

Van, amire egyáltalán nem jó az "otthon anyával".

A "csoportosan önállóan" és a "csoportosan anyával" között is hatékonyságbeli problémák vannak.

A legfőbb gond az szokott lenni, hogy ha bent van anya, akkor a gyerek nem fogadja el a terapeuta szavát, folyton az anyjára néz megerősítésért illetve anyához fut minden olyan esetben, ha nem akarja a feladatot.

A gyógytornász pedig nem megtörni akarja a gyereket. Nem azért akar egyedül lenni vele, hogy bántsa.

2021. jan. 24. 11:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!