Társasjátékban hagyjátok nyerni a gyereket? Ha igen, hány éves korig?
Olyant érdemes játszani vele, ami a szerencsén múlik, akkor megvan az esélye, hogy a gyerek is nyer meg a felnőtt is. Ha veszít a gyerek, akkor érdemes valahogy tudatosítani benne, hogy ez nem a világ vége, főleg egy 4 év körüli gyereket nagyon szíven tud ütni, ha veszít, fontos tudatosítani benne, hogy most szerencséd volt, múltkor pedig ő győzött.
Ha olyan játszotok, amit most tanul épp és többen vagytok, a kezdetekben érdemes egy másik emberrel összerakni, a gyerek játszik, de a felnőtt segít neki tanácsokkal, később, amikor már a gyerek egyedül boldogul, akkor már egyedül játszik. Ha meg csak ketten játszotok, akkor érdemes neki segíteni, előnyt adni neki. Én például így tanultam meg snapszerozni. :)
A legfontosabb szerintem az, hogy kellemes élmény legyen a gyereknek az este. Legyen kis sikerélménye és jól érezze magát a játék közben.
Én amúgy egyszer hagytam nyerni egy rokont, mert ő 1-2 lépéssel a cél előtt volt én meg pont annyit dobtam, hogy beléphettem a célba, amikor ezt a rokonom meglátta, elkezdett sírni. léptem párat, majd azt mondtam, hogy a maradék lépéseimet odaadom neki. Talán 7 éves lehettem ő meg 4-5 körül.
Szituációtól függ.
Ha látom hogy fáradt, dacos, nem húzom tovább, nem rombolom az önbizalmát és hagyom nyerni.
Ha pihent, jó kedvű cserfes, akkor nem hagyom magam hadd küzdjön :)
De pl most sakkozni tanul..abban nem hagyom magam. Hiszen az a cél hogy tanuljon. Úgyhogy azt fáradtan le sem ülök vele...6 éves.
A húga dackorszakos. Én hagyom nyerni, a nagytesója nem. Így meg van a siker és a kudarc élmény is, és legalább nem rám haragszik :D
Most 4,5 éves és a kártya játékok elkezdték érdekelni. Fekete Péter pl. Az elején hagytam nyerni, amíg kitisztultak a szabályok, meg siker élmény miatt. Az elején amikor veszített, összegyűrte a kártyát. Most már jobban fogadja, gyorsan felajánlom a visszavágót :)
Kortól függ szerintem, meg a gyerek habitusától. Afféle haladunk, hogy ne kelljen hagyni nyerni, mert jól menjen neki.
Dobókocka, lépegető játékok nem érdeklik, ügyességi tarsast szereti még, ott pl elfogadja, ha más többet tud gyűjteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!