Ha rendesen fizetem a gyerektartást mire számíthatok?
Figyelt kérdés
Az exem sajnos egy rendkívül bosszúálló a típus, folyamtosan azzal fenyeget hogy bead bíróságra. A gyerektartást rendszeresen kapja, igaz a gyerekkel nem tartom a kapcsolatot a határozat szerint, mivel teljesen ellenem hangolta azért meg nem megyek oda hogy vitatkozzak velük, mert neki erről szól a láthatás. Letiltottam mindenhol, számot cseréltem, azóta másokon keresztül üzenget hogy ezt nem tehetem meg és be fog perelni. Tudom ha van rá lehetősége akkor megteszi. Mire számíthatok?2021. jan. 14. 09:30
11/26 A kérdező kommentje:
Már nagyon sok próbát tettünk, egy időben abban is megegyeztünk hogy jobb mindenkinek ha nem én megyek oda hanem édesanyám vagy testvérem vették át a gyereket én egy másik utcában álltam meg. Akkor persze őket kezdte el terrorizálni, illetve engem is hogy gyáva sz vagyok hogy nem megyek oda, mahd kijelentette hogy vagy én megyek vagy nem adja oda a gyereket. Szerencsére ezekről mind van bizonyítékom amennyiben arra vetemedne hogy jelenti hogy nem megyek a gyerekért. 9es nálunk akkor durvult el nagyon a helyzet mikor megtudta hogy eljegyeztem a párom, teljesen kikelt magából.
2021. jan. 14. 10:43
12/26 anonim válasza:
De végül is odaadja a gyereket?
Szerintem ez a legfontosabb kérdés. Ha igen, akkor hetente egyszer 10 perc ordítás, mikor odaadja, 5 perc ordítás, mikor visszaviszed, és 1 nap vidámság a gyerekkel. Én emiatt biztos nem mondanám le a láthatásokat.
A gyerek hány éves, milyen nemű? Amikor veled van (volt) örült neked?
Azzal egyetértek, hogy szemét alak az exed, ill. hogy a gyereket bizony ellened tudja nevelni, ha heti 6 napot van vele és 1 napot veled. Még inkább, ha sosem viszed el.
13/26 A kérdező kommentje:
Elvileg akkor odaadná ha én megyek oda, viszont akkor meg cirkuszol, de nem kicsit, illetve ez már a gyerek egészségére is ráment, bepisil, pszichológushoz jár, ami persze szerinte szintén az én hibám. Volt hogy a gyerek nem akart találkozni velem, mert akkor mindig ez van. Most már ellenem is hangolta illetve az összes rokona ellen az én oldalamról, hogy nem vagyunk rá kíváncsiak, ami nem igaz, viszont ugyanezt műveli mindenkivel, szóval ez odáig fajult hogy a szüleim se mernek annyira se odamenni hogy vigyenek neki ajándékot pl Karácsonyra
2021. jan. 14. 12:22
14/26 anonim válasza:
12 látszik hogy (szerencsére) fingod sincs erről. Ez nem így működik, hogy 10 percet ordít aztan minden szép. Ezek a manipulalasok gyökerestül rongálják meg a kapcsolatot. Nalunk is volt hogy látszott hogy jól érzi magat, de nem meri elengedni magat, mert anyu nem örül neki. Ilyenkor ezek a kedves hölgyek érzelmileg zsarolják a saját gyereküket. “Jajj de szomorú vagyok, hogy nem velem leszel, latod en itt vagyok teljesen egyedül, addig nem is leszek boldog amíg haza nem érsz”. És ehhez hasonlók. Megspékelve az apa ellen hangolással. Pl ferjem lánya egyik évben kinézett magának egy széket. De nem ám olcsot. 30 ezerért. Megbeszélte vele az apja, hogy mivel decemberben van a névnapja is, megkapja mikulasra és nevnapjára. Ok. Megkapta mikulaskor. Nevnapjakor meg az anyja rikácsolva hívta a férjemet, hogy mit képzel, hogy semmit nem vett a gyereknek a névnapjara. Ezt így jól bele is rakta a gyerekbe, hogy mert ilyen nincs, hogy egy ajándék két alkalomra. De számtalan ilyen volt meg. Kérjen telefont az apjától. Ok, de nyilván iPhone kell. Mondta a ferjem, nem vesz iPhone-t egy 14 évesnek. Ő volt a rohadék. Amit vett azt meg visszaküldték, hogy szar. És ilyenkor jól el van mondva a gyereknek hogy latod, apad nem szeret, bezzeg en majd bemegyek tulorazni, hogy meglegyen az iPhone, mert en szeretlek nem úgy mint apad.
15/26 A kérdező kommentje:
14es ismerős, velem azért is üvöltött annó a gyerek anyja hogy mi az hogy csak gagyi csokikat kap a gyerek Mikulásra, semmi ajándék, hozzáteszem egy nagy táska csokit kapott, amiben Milka csokik voltak nagyrészt. Vettem neki egy nyomógombos telefont mikor még kicsi volt hogy tudjunk beszélni, minden nap hívott, ez az anyját idegesítette, úgyhogy elvette tőle majd cirkuszolt hogy vegyek okos telefont, ne ilyen sz*rt
2021. jan. 14. 12:50
16/26 anonim válasza:
Nőként és friss anyaként borzasztóan elítélem az ilyen anyákat, akik így viselkednek a gyerekük apjával. Remélem, hogy soha nem kell átélnem azt, hogy elváljunk a férjemmel, de ha véletlenül így történne akármilyen okból kifolyólag soha nem nevelném ellene a lányomat még akkor sem ha ő lenne az az ember akit a legjobban utálok, mert a gyereknek az apjára is szüksége van és ő sínylené meg a legjobban, hogy a szülei háborúznak egymással. Borzasztó.
17/26 anonim válasza:
16 érdekes. Az en környezetemben több ilyen apuka is van aki így járt. Ami közös pont az az anyuka pár “tulajdonsága”. Úgymint. Lusta dolgozni, már a házasság alatt is el mtartatja magat ilyen-olyan indokkal max 4 oraban dolgozik vagy annyiban sem. Persze unatkozik, szóval robbantja a házasságot (érdekes az összes ilyen általam ismert esetben a no). Majd miután rájön, hogy akkor itt tényleg válás van és dolgozni is kene, már meggondolja magat, ilyenkor a hapsi általában már beintenek és kezdődik a buli. További közös jellemző, hogy ezeknek a nőknek nincs új parja. Nyilván ennek két oka van. Egy pasinak se kell egy harpia, aki nem szakad le az exerol, illetve ha lenne pasija, nyilván nem azzal lenne elfoglalva, hogy a másik életet tegye tönkre. En minden ffi barátomnak azt mondtam, hogy csak azoktól a nőktől meneküljenek, akik nem szeretnek dolgozni... és amúgy mindegy mit szeret csinálni az ember lánya, nem arról beszélek, hogy karrieristanak kell lenni. Csak legyenek céljai. Különben elkezd unatkozni és ennek valahogy mindig ilyen és ehhez hasonló csodás eredményei lesznek.
18/26 A kérdező kommentje:
17es amúgy durva mennyire ráhibáztál. Még fiatalon jöttünk össze, soha életében nem dolgozott egy munkahelyen pár hónapnál tovább, ha beszereztem valahova pár nap után már sírt hogy nem bírja. Én dolgoztam éjjel nappal, ő otthon unatkozott és valószínű neten ismerkedett vagy nem tudom, ugyanis azt utólag tudtam meg hogy volt mellettem több pasija is. Azóta hogy szétmentünk bárkivel összejött rögtön a helyemre akarta állítani, a gyereknek azt mondta hívja apának, én meg folyton megkaptam hogy nincs rám szükség, mondjak le a gyerekről. Valószínű most se engem terrorizálna ha lenne egy aktuális pasija, csak éppen már nem kell senkinek se annyira meg van a hírneve a városban
2021. jan. 14. 17:18
19/26 anonim válasza:
Kérdező. Ez egy ilyen típus 🤷🏼♀️ Nincs mit tenni. Meg kell próbálni elkerülni.
20/26 A kérdező kommentje:
Igen, azon vagyok, ugyanis a feleségemmel már közös babát tervezünk és nem akarom a családomat ennek kitenni semmiképp. Csak nem szeretném ha a hülyeségei miatt bíróságra kellene futkoznom
2021. jan. 14. 17:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!