Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez ügyetlenség, vagy több lehet?

Ez ügyetlenség, vagy több lehet?

Figyelt kérdés

Fiam 3-os. Tegnap délután átjött az egyik kis osztálytársa játszani. (november végén töltötte a 9-et) Én mentem értük a suliba, hazasétáltunk, és utána hazakisértük a srácot. Az tünt fel, hogy szaladtak az utcán, volt előttük egy közepes méretű pocsolya, amit fiam futás közben átugrott. A kisfiú szaladt, megállt előtte és kikerülte. (nem volt nagy a pocsolya, én mondjuk egy nagyobb lépéssel átléptem). A járdaszegélyben többször megbotlott a kb 400m-es úton hazafelé.

Mi emeletes házban lakunk, a kisfiú nem mert felmenni a lépcsőn, csak négykézláb, lefele meg seggel csúszott le. Nem bírt állva fellépcsőzni. Oké- nincs kapaszkodó a lépcső mellett, de egy zárt lépcső, nem látni le a lépcsőfokok között. Lehívtam őket enni-inni, utána újra felmentek. Akkor már figyletem, hogy hogy fog visszamenni játszani, elindult kétlábon. Minden lépcsőre fellépett, majd a másik lábát is odarakta- nem váltott lábbal, de két karja kétoldalt ki volt rakva és fogta a falat mindkét oldalról. Modntam neki, hogy szívesen segítek, megfogtam a kis kezét és felkisértem. A lépcső csak azér volt fura nekem, mert társasházban laknak a második emeleten, és nincs lift- szóval sokat lépcsőzil elvileg.

Nem tapasztaltam még gyereknél ilyet, nagyon furcsa volt nekem.

Megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy nem kúszott vagy mászott, lehet hogy valamitől ilyen bizonytalan a mozgása? VAgy szimplán ügyetlen szerintetek?

2021. jan. 9. 13:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%

Értem. Vidéken nincs sehol lépcső.

Ma is tanultam itt valamit!

Szóval akkor a vidéki gyerekek 10 évesen is négykézláb járnak a lépcsőn, vagy fogni kell a kis kezüket.

2021. jan. 9. 15:27
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
10es! Emeletes családi házról nem hallottál még??
2021. jan. 9. 16:21
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
Majdnem minden iskolában van lépcső. Nem is tudok hirtelen olyan iskolát, amelyik ne szintes lenne.
2021. jan. 9. 16:23
 14/16 anonim ***** válasza:
59%

Szóval van egy gyerek aki a leírás szerint maga is társasházban lakik, mégse tudja még a lábát se megemelni a lépcsőre, ezek szerint akkor haza is négykézláb megy, illetve fenéken csúszva lefele.

Ez olyan súlyos mozgásszervi problémát feltételez amivel nem szaladgált volna (amíg nem ijedt a pocsolyától 😂). És értetlenkedő kérdés sem született volna róla mert tudná már rég a kérdező hogy a gyereke barátjának problémája van.

Nagyon gagyi mese.

2021. jan. 9. 16:37
 15/16 anonim ***** válasza:
42%
Hat en 45 vagyok, de kb igy kozlekedem a lepcson. Mármint nem négykézláb meg seggencsuszva -bar arra is volt már példa terd meg boka sérülés miatt. Tudok "normálisan" is lépcsőzni, de idegen helyen így szoktam, biztonságosabb.
2021. jan. 9. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:
50%

aztaleborult... 😁😁 ez a képtelen sztori kinek a fejében tud megszületni...? hogyan...? miért...? 😄😄😄😄

elképzelek egy harmadikos gyereket aki ezt előadja. nem nagyon megy. esetleg egy 1,5-2 évest. de már ők is vagányan próbálkoznak az összes útjukba kerülő lépcsőn, mert annál jobb játék nincs is, "anya, egyedül!"

jobb meséket írj please!

2021. jan. 9. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!