5éves fiam pelenkába kakil!Amúgy szobatiszta,pisilni a wcbe pisil,csak a kakihoz kell a pelus.Mit csináljak?Hogy szoktassam a wcre?
nem kell foglalkozni vele, kamu a kérdés
megint az a pelenkafétises barom élvezkedik itt
Nálunk az segített, hogy ment a hasa, és olyan helyre is került a kakiból, ahová nem kellett volna (kislány).
Persze begyulladt kenni kellett neki beliemával. Na, azt utálta.
És akkor elengedte a pelust, mert megértette, hogy ha wc-be kakil, nem fog rossz helyre menni a kaki.
Kb 3.5-4 éves lehetett. De már nem emlékszek rá pontosan.
4.szülinap táján hátáreset, de ha nem kamu a kérdés, a kérdező gyermekét ki kell vizsgáltatni. A szervi eshetőséget szokták első körben, de majdnem biztos, hogy pszichés probléma.
Trauma / hibás nevelés stb lehetnek okok. A kérdező kevés infójából csak ennyit lehet sejteni, de hogy ki kellene már kb másfél éve vizsgáltatnia a gyermekét, az biztos. Szakmabeli vagyok.
Egyáltalán nem biztos, hogy kamu, ugyanis az én lányom is ezt csinálta egész kiscsoportos korában. Csak otthon kakilt, az óvodában sosem, de addig nem volt hajlandó kakilni, amíg nem vette fel a pelust.
Trükköt nem tudok mondani, nálunk is egyik pillanatról a másikra hagyta el. Kiscsoport utáni nyáron már éjjelre sem kellett pelenka, amikor elfogyott az utolsó, egyszerűen nem vettünk többet. És ezt simán tudomásul vette (megbeszéltük vele előre), bár a visszatartással még küzdöttünk egy darabig.
Akkor eléggé körüljártam a témát, és kiderült, hogy ez viszonylag sok gyerekkel előfordul. Mondjuk ő még nem volt 4 éves, mikor elhagyta, 5 évesen már valóban időszerű lenne. De majdnem biztos szerintem is, hogy valamilyen pszichés probléma okozza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!