Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesetek mit tud?

2 évesetek mit tud?

Figyelt kérdés

A lányom jövőhéten tölti a 2-t, február elején megy bölcsibe. Kicsit félek, hogy ott nem e lesz "elmaradott" a többi gyerekhez képest, főleg hogy azok hónapok óta járnak.

Mondatokban nem beszél, de szavakban már mindent mond, mindent felismer pl a járműveket, az állatokat, tudja kb 20-25 állat hangját utánozni, tízig számol, könyvben is mindent tud mi micsoda, enni inni kér, eszik egyedül kanállal, villával, pohárból iszik, kezet mos és töröl, hűtőből már kiszolgálja magát, cipőjét fel tudja venni maga meg sapkát, kabátot segítséggel. Instrukciókat érti pl csüccs le, kezed add ide, tapsolj, fújd meg hasonlók.

Kicsit félek egyrészt megérteti e majd az igényeit meg hogy a gondozók is nem gondolják e majd, hogy nem lett vele eleget foglalkozva és elmaradott. Olvasok ilyeneket, hogy a 2 éves gyerek már elmond egy dalt vagy mondókát vagy valamit..Pedig foglalkoztam vele sokat.

2021. jan. 5. 14:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Te most dicsekedni jöttél? Kizártnsk tartom, hogy nem tudod, egy átlag 2 éves ennek a felét hs tudja.
2021. jan. 5. 14:55
 2/19 anonim ***** válasza:
46%
Teljesen átlagos a gyereked, ne aggódj. Nekem 2 kb itt tartott, 2 meg mondatokban beszélt ennyi idősen, ennyi a különbség. 😊
2021. jan. 5. 14:58
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Zsorcikám???? Köszönöm kérdésed...egy zseni!
2021. jan. 5. 14:59
 4/19 anonim ***** válasza:
16%
Ennyi bőven, bőven elég 2 évesen, nem kell aggódnod. Meg fogja értetni magát, ügyesek vagytok nagyon, hogy ilyen szépen foglalkoztál vele és ilyen jó eredményeket értetek el. 👍🙂
2021. jan. 5. 15:02
 5/19 A kérdező kommentje:
Hát ahogy itt is olvasgatok pont hogy azt látom hogy keveset tud, sokan írják hogy már a Mókuskát elénekli végig, meg a 2 évese árulkodik az apjának meg szétnéz az úttesten mikor mennek át meg ilyenek, én ezt még el se tudom képzelni, hogy ilyet csináljon..
2021. jan. 5. 15:03
 6/19 A kérdező kommentje:
Koraszülött is volt meg IUGR baba, kezdettől fogva idegeskedtem, hogy fog e fejlődni.
2021. jan. 5. 15:05
 7/19 anonim ***** válasza:
81%
Mit érdekel téged, hogy a másik gyerek mi tud? Minden gyermek a maga ütemében fejlődik. Már most kezdj el változtatni a hozzáállásodon, nehogy egy teljesítmény kényszeres gyermeket nevelj.
2021. jan. 5. 15:08
 8/19 anonim ***** válasza:
75%
😀😁 és arra nem gondoltál, hogy ferdíthet is valaki? Tudnék mesélni szakmámból eredően, hogy a szülő szerint, mit tud a gyermeke, közben pedig vizsgálati helyzetben kiderül, hogy az ellentettje az igaz, és van ilyen fordítva is, aki kevesebbnek gondolja a gyermekét, mit amit tud vagy amire képes. Lehet, hogy akinek Mókuska, mókuskát tud énekelni a gyermeke, annak pl. játéktevékenysége ugyanakkor az életkori szinttől elmarad, csak ezt nem veszi észre (vagy nem akarja), esetleg épp nem marketingeli.
2021. jan. 5. 15:10
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
Az első gyerekem másfél évesen tudott csomó mondókát, énekelt,tudta, amiket te írtál. Mielőtt valaki lepontoz, hogy dicsekszem, egyáltalán nem, minden gyerek más. Ezzel ellentétben a testvére(1 hónap múlva lesz 2)10 szót mond kb, nem tudja felvenni a cipőjét, csak le, kabatot segítséggel. Meg megérti mit mondunk. Szerintem ne aggódj, a bölcsiben,amúgyis csomót fog tanulni. Ja és nekem a nagyobbil gyerekem volt "koraszülött"(36.hét)
2021. jan. 5. 15:11
 10/19 A kérdező kommentje:

Nekem sem volt hivatalosan koraszülött, 37. hétre jött, de kis súlya volt, 2000 gramm és 47 cm ezért ráírták a zárójára az arányos méhen belüli retardációt IUGR, amiről se a nőgyógyász, sem a védőnő, sem a gyerekorvos nem mondott semmit. Csak én olvastam a neten róla, és elég durva milyen szellemi elmaradások is lehetnek akár.

Méretre szerencsére összeszedte magát, 91 cm 12,8 kg.

2021. jan. 5. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!