Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alternativ módon nevelem a...

Alternativ módon nevelem a kislányom, ezért rossz anya lennék?

Figyelt kérdés

A megszokottól eltérő módon nevelem a 3,5 éves lányom. Nálunk a legtöbb dolog eltér az átlagostól. Születésétől kezdve nyitottunk neki egy bankszámlaszámot amire minden hónapban utalunk neki egy összeget, hogy amikor 18/20 éves lesz legyen egy kisebb összege amivel elkezdheti a nagykorú életét. Ezt az én esetemben a szüleim 30 évvel ezelőtt nem tették meg és nagyon bánom mivel sokat segített volna, de ahogy láttom most a környezetemben más szülők se törekednek hasonlóra.

A mindennapjaink egy fix rutin szerint zajlanak, amitől ritkán szoktunk eltérni és nem is szeretném ha eltérnénk. Úgy gondolom jó ha megtanulja, hogy van az életben egy időbeosztás ami meghatározza a napjaink felépítését és az idővel is tud bánni a későbbiekben. A rutinba beletartozik hogy mindennap kimegyünk sétálni még akkor is ha rossz az idő, mindennap legalább egy órát a kis asztalánál rajzolunk vagy barkácsolunk mindennapi anyagokat felhasználva, fizikai és kémai alapreakciókat tanulmányozunk együtt és napi 30 percet olvasok neki mesét és hallgat komolyzenét velem. Tavasszal virágot ültetünk a kertbe és később majd a közeli parkban azon gyerekek emlékére akik betegek és nem lehetnek kinn vagy nincsenek velünk már. Ezzel az a célom hogy tudatosítsam benne az elmúlást és hogy értékelje az együtt töltött peceket. Most januárban együtt ültetjük el a cserepes fenyőfánkat amelyet karácsonykor feldíszitettünk a közremünkődésével, az ünepek előtt a szegényebb gyerekeknek írtunk képeslapot és küldtünk ajándékot. Itt elmagyaráztam neki hogy vannak olyan gyerekek akiknek nem élnek jó körülmények között ezért segítünk nekik. Korábban jártunk gyermek színházi és zeneelőadásokra de ez jelenleg nem elérhető.

A kislányomnak nincsenek divatos műanyag játékai és ő maga se volt soha játékboltban, csakis fából készült játékokkal játszik és hand made babái vannak de csak néhány amelyek zömében készségfejlesztőek és fokozzák a szépérzékét. A szobája dísze egy exkluzív fából készült babaház és egy textil kuckó és egy hatalmas fali rajz a Földről. Nagy figyelmet fektetek arra hogy a Montessori módszer alapján neveljem és mindig minőségi időt töltsek vele. Ezek mellett idegennyelvű meséket hallgat hogy fejlessze a szókincsét mivel jövőre nemzetközi oviba fog járni.

Mindig autóval járunk, nagyon figyelünk a családban az étkezésre igy leginkább zöldséget-gyümölcsöt szárnyasokat és halak képezik az étrendjét, soha nem vásárolok turis ruhákat csak minőségi és színes darabokat de nem sokat. Nálunk nincs hajsütés és nem is lesz, arcfestés, játszóház, körömlakkból is csak egy gyereklakkot engedélyezek.

Nincsenek barátai, mert nem találtam olyan szülőket akik hozzám hasonlóan nevelnék a gyerekeiket.

2021. jan. 3. 17:51
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes humán, de nem ember. Megtanulja, hogy törődni kell a szegényekkel, de nem azért, mert így érzi, hanem mert így kell.

Nincs hajsütés, nem is lesz - tehát ha a gyereked a te ízlésed szerint kell majd szépítkeznie, nem a sajátja szerint.

Nincs arcfestés, nincs játszóház - aha, szóval a gyerek ne játsszon.

Nincsenek barátai - azt hiszem erre kommentet se kell írni.

Ha szerencséd van, a gyerek kamaszkorában fellázad és később addig fog téged hanyagolni, amíg azt nem látja, hogy elfogadod olyannak amilyen.

Ha nincs szerencséd, akkor végig fogod nézni, ahogy magányosan nő fel és nagy eséllyel belemegy egy rossz házasságba és végignézed ahogy boldogtalan életet él.

Javaslom figyeld, hogy mennyit nevet az a gyerek. Hasznos dolog a fejlesztő játék, de egy 3.5 éves gyerek ígyis-úgyis úgy fejlődik mint a gomba, fele ennyi odafigyeléssel is okos, értelmes gyerek lesz. De játék nélkül lelketlen lesz.

Napi időrend - uh, 25 éves koromra sikerült megtanulnom, hogy nem akkor kell enni, amikor dél van, hanem amikor éhes vagyok. Tudod milyen szar volt 25 évig étvágy nélkül enni?

2021. jan. 4. 00:22
 42/57 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy 3,5 éves gyereket a halál témájával indokolatlanul traktálni; kifejezetten ártalmas.

Nálunk sajnos történt mostanában haláleset a családban, de megbeszéltük, hogy csak arra válaszolunk, amit a gyerekünk kérdez. Miért traktáljam azzal, hogy meghalt, nem látjuk többet...stb., ha nem is keresi?! Szép gesztus, amit leírtál; de ha ez téged ennyire megindít, akkor én a helyedben egyedül mennék fát ültetni, mert nem látom semmi szükségét, értelmét, hasznát annak, hogy ezt sulykoljam a 3,5 éves gyerekembe...

Játszóház, és labdák: nagyon hasznos mozgásfejlesztő hatásuk van, de ami ennél is fontosabb: láttad már gyerek arcát, amikor labdamedencében játszik? Ha nem, elárulom: BOLDOGOK. És én pl. még sosem hallottam nagy balesetről játszóházban, lévén minden körbe van szivacsozva...

Amit csinálsz, abban van néhány hülyeség, de semmi alternatív. A legszomorúbb, hogy az általad 'alternatív nevelésnek' titulált baromság odáig vezetett, hogy a gyermekednek nincsenek barátai. Pedig minden gyermeknél alapvető, természetes igény, és fejlődési mérföldkő a szociális kapcsolatteremtés. Enélkül csak egyre boldogtalanabb lesz, ahogy telnek az évek...

2021. jan. 4. 00:57
 43/57 anonim ***** válasza:
79%

Mi értelme a bankszámlának? Úgy elértéktelenedik 20 év alatt az a félretett pénz, hogy ihajj...

Amúgy meg nagyon különleges hópehely vagy, jár a keksz. Semmi egyedi nincs ebben a nevelésben. Vannak pozitív és negatív részei is annak, amit csináltok, de ennyi.

2021. jan. 4. 06:18
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy 3,5 éves gyereket a halál témájával indokolatlanul traktálni; kifejezetten ártalmas

Főleg idegenekével. Úgyis barátok nincsenek, az pedig nagyon beteg, hogy vadidegen gyerekek emlékét ápolja egy alig óvodás korú.

2021. jan. 4. 06:20
 45/57 anonim ***** válasza:
100%

Buta beképzelt sznob vagy fél óra busszal munkahelyed az semmi mi még Pesten laktunk sehová nem mentünk autóval ,én sokszor gyalog mentem vásárolni,vagy ha messzebb kellett fel ültem buszra az kész.mi Pesten mindenhová tömegközlekedéssel jártunk akkár eset akkár fújt .max akkor ültünk kocsiba ha nagyon muszáj volt.

Értelmes szülö ennyi idősen megtanítja amúgy is gyerekének hogy növényt és állatokat nem bántunk . szerintem a nemzetközi ovibol is ki fognak utálni titeket ,ha bármelyik gyereknek a gyereked a halálról kezd beszélni.sima állami oviba te úgy sem vinéd onét egy hónap múlva kidobnának ezel viselkedéssel.

Gyerekek szeretnek játszóházban lenni néha néha .vagy minden gyerek szereti az arcfestést .

És semmi baja még nem lett gyerekeknek etöl vagy lemoshato tetoválások ami szintén gyerekek kedvence.

Müanyag játékot is szeretik gyerekek mint kislapát,vödör,és homokozó forma minden oviban van szerintem még nemzetközi oviban is , szerintem még talán sőt biztos hogy van LEGO is ezekben az oviban a fa játékok mellet .úgyhogy a te nevelési módszered biztos nem teljesen normális .de majd a budai drága nemzetközi oviban kiderül hogy mi hogy sikerül.

2021. jan. 4. 06:57
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb úton haladsz afelé, hogy egy érzéketlen, jót csak rutinból cselekvő, magányos, antiszociális gyereked legyen.
2021. jan. 4. 07:11
 47/57 anonim ***** válasza:
100%
A rugalmasság és spontaneitás hiánya mióta alternatív? Naponta 30 percet olvasol neki mesét? És ha 24 percnél véget ér egy mese, akkor van még egy 6 perces? Egy órát kézműveskedtek? Akkor is, ha a gyerek inkább főzőcskézni, babázni szeretne? Nincs gond azzal, hogy van napirend, de ugye tudod, hogy az oviban pl. nem úgy működik, ahogy te csinálod? Ott az olyan tevékenységeknek, mint pl. kézmosás, étkezések, alvás van kötött ideje. Illetve az kötött, hogy a szabad játék a levegőn van-e vagy a csoportszobában. Az oviban alap a SZABAD JÁTÉK, mert az fejleszti legjobban a gyerekeket. Igen, van foglalkozás, de NEM KÖTELEZŐ. Az óvónők hívogatják a gyerekeket a foglalkozásra, és a gyerekek többsége örömmel megy, de az elmélyülten babázó, autózó gyerekeket nem rángatják ki. Régen, a szocializmusban kötelező volt az óvodásoknak a foglalkozásokon részt venni, ma már nem. A gyerekeket bevonják, nem kényszerítik. Az rendben van, hogy vannak keretek, de ezeket mindig a gyerek egyéni igényeihez, természetéhez kell igazítani. Ha a gyerek szeret kézműveskedni, és ehhez vannak ötleteid, tök jó, de ha minden nap oda van kényszerítve a kézműveskedéshez, és ki kell töltenie az egy órát, az kb. olyan mint a börtönökben a zacskóragasztás. És kell egy kis spontaneitás is.
2021. jan. 4. 08:35
 48/57 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ez olyan bájos. Képeslapot írsz a szegény gyerekeknek, meg csomagot készítesz, miközben idejösz hirdetni önnön különlegességedet, prolizol, társadalom szélére ragadt kispolgározol, lenézően. Csúcs. Hülyét kapok az ilyen áljótékony gazdagoktól, akik saját megnyugtatásukra odalöknek egy képeslapot az éhezönek, hogy a gyereknek "példát statuáljanak", meg hát azt úgy illik, de arra már nem fussa, hogy az átlagnéphez "leereszkedve" nem degradálnád őket a föld alá 5 méterre. Mint itt az egyik kommenttársad, aki csuklóból megállapított, hogy itt mindenki proli.

És akkor ti vagytok az elit réteg. Ja pénzügyileg, érzelmi intelligenciából ugyan semmi nem jutott, és a gyerekeiteknek sem fog, és ugyan azt a réteget termelitek ki akik közé ti is tartoztok, de sebaj, mert ti "segítetek" legalább. Ilyen felületeken meg...na ettől viszont "szaranya" vagy.

A gyereked többre menne vele, ha lehetnének barátai, igaz akkor le kellene ereszkedned más emberekhez.

Írj rá a prolizós kommentelőre, tuti jól kijönnétek ti ketten.

2021. jan. 4. 10:06
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodjunk le mindannyian, ez nem anya hanem pasi troll.

Fingja nincs a témáról. Felsorol egy csomó atlagos dolgot hogy ő alternatív. 2 szörnyűlködnivaló van csak benne, hogy a gyereknek nem lehetnek barátai és az idegen elhunyt gyerekek sírgondozása. Ez utóbbi valami hátborongatóan bizarr.

Hány valódi anya nyomasztana ilyenekkel óvodás gyereket? Ez egy beteg elme agyszüleménye.

2021. jan. 4. 10:29
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
hátborzongatóan
2021. jan. 4. 10:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!