Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen korú volt a gyermeketek...

Milyen korú volt a gyermeketek amikor először adtátok nyaralni a nagyszülőkhöz? Ez csak nekem ilyen dilemma? 22 hónapos a kisfiam.

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 14:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam még 19 hónapos, de óvodás kora előtt nem tervezem, hogy az anyósnál nyaraljon egyedül.

Családdal már volt ott a nyáron, de egyedül nem hagynám ott nála.

2010. aug. 13. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

én 7-8 éves koráig tuti nem fogom otthagyni egyedül anyóséknál, mert 300 km-re laknak tőlünk. az óvodák is azért nem szerveznek nyári "ottalvós" táborokat, mert a kicsik még nem érettek arra, hogy ennyi időt a szüleik nélkül töltsenek.

max 1-1 éjszakát tudnék elképzelni hébe-hóba

2010. aug. 13. 14:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, az igazság az, hogy én sem nagyon akarom, de apa hajthatatlan, azt gondolja, hogy ha nem kezdjük el szoktatni a mamához akkor nem fog később egyedül elmaradni vele, néhány órára már hagytam vele együl általában a saját lakásunkban de nem aludt még nélkülünk sehol, nem vagyok egyébként paramami, de ez most nagyon megvisel.
2010. aug. 13. 14:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

apának nincs igaza! minél nagyobb a gyerek, annál könyebben átlátja a szitut. 22 hósan, főleg ha nicnsenek gyakran együtt, nem adnám oda! én sztem kb. 3-4 évesen adnám, de ők ritkán találkoznak, 1-2 havonta 1-2 napra. messze lakunk egymástól sajnos. mostanában kezd ellenni vele, már emlékszik rá, eddig egy idegen volt neki, nem szerette.

20 hós a kislányom.

2010. aug. 13. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy olyan trauma lesz neki, hogy az életben többet otthagyni nem tudod. Fiam is 22 hós, de máshol nem aludt még, csak otthon. Most megyünk vele először nyaralni. Semmi szükségem rá, hogy a mamánál aludjon, csakhogy szokja...nem igy kell a mamát megszokni, hanem ugy, hogy napközben a mama elmegy veletek sétálni, játszótérre, átjön játszani hozzá. Este minden álmos kisgyrerek anyát keresi. Mond meg a férjednek, hogy biztos jó lesz az a kicsinek meg a mamának, hogy este elkezd téged keresni és csak sír és sír utánad, de a mama fel nem fog hívni, hisz az lenne a kudarc, hogy ő nem tudta elaltatni...majd ha a fiam saját maga mondja, hogy anyósnál akar aludni, na akkor mehet nyugodtan.
2010. aug. 13. 15:24
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

szia,

lehet megkövezni, de a mi 21 hónapos fiunk a hónap végén megy anyósomékkal Montenegróba egy hétre. de!! nálunk más a helyzet, 10 hónapos kora óta dolgozok és anyukám+ők vigyáznak rá felváltva, szóval ismerik, tudják, mik a szokásai, mit szeret, stb. tudom, mennyit jelentett nekik az, amikor elengedtük a férjemmel velük, hiszen imádják. rengeteget segitenek, számithatunk rájuk bármiben!! ezek mellett pedig elfogadták és betartják azokat a szabályokat amiket felállitottunk a kicsi nevelésében. tudom, hogy nagyon fogja élvezni, idén mi már voltunk nyaralni és az is nagyon bejött neki!!

Ági

2010. aug. 13. 18:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
ez gyerek függő szerintem. hugom anyukám nélkül nem hajlandó sehova menni csak velem..nem hogy nélküle ott aludjon..szoval hugom biztos hogy még jó pár évig nem fog menni...ő most 3és fél éves
2010. aug. 13. 19:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is 22 hónapos a kisfiam. Eddig nem aludt nélkülünk sehol, de miután betölti a két évet el szeretnénk menni apával egy hétvégére (2 éjszaka). Azt olvastam, hogy két éves koruk után már fel tudják fogni a kicsik, hogy anyáék nem örökre mentek el és hogy visszajönnek értük. Állítólag két éves kor előtt ez még nem minden gyereknél működik, persze nem egyformák. Az pedig megint egy más kérdés, hogy el akarják-e engedni anyáékat egyedül :)).

Mondjuk mindjárt egy egész hétre még nem mennék, de rövidebb időre igen.

2010. aug. 13. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem 2,5 éves a fiam, és még nem hagyom csak ugy nyaralni...szerintem o még nem igényli az ottalvosdit, és mivel én dolgozom, o meg bolcsis, estére szukségunk van egymásra. persze, ha program adodik, aludt már 1-1 éjszakát anyuméknál, és a nyári szunetben, vagy ha itthon kellett maradnia, volt egész napokra a mamánál, de éjszakára mindig hazamentunk...mindenki máshogy érzi, de azt hiszem, nálunk mindegyikunknek igy jo:))még egy darabig...majd ugyis fogja akarni, ahogy ismerem, jovo nyáron kovetelni fogja, hogy ott is aludjon;)
2010. aug. 14. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!