Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ez egy kisgyereknél?

Normális ez egy kisgyereknél?

Figyelt kérdés
Játszótéren csak addig érzi jól magát, amíg más gyerek nincs ott, ha többen vannak rögtön haza akar menni vagy ha nem, akkor se játszik a többi gyerekkel csak az anyja ölében ül. Oviba 1 egész évig nem beszélt senkihez, külön asztalnál evett a többiektől. Kellene aggódni emiatt?
2020. dec. 16. 16:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%
Gyermekpszichológus kellene neki, illetve elsősorban az, hogy az anyjának megjöjjön az esze és váljon el.
2020. dec. 16. 18:13
 12/16 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. :( az apjuk még azzal is fenyegetőzik hogy megöli az anyát, ha elhagyja. Nagyon durván rettegésben tartja. Történtek erőszakos esetek is (az anya irányába). Próbálunk mi kívülállók segíteni, de nagyon nem egyszerű az egész helyzet.
2020. dec. 16. 18:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért ne lenne normális- Én is ilyen gyerek voltam, nem szerettem, ha mások is ott voltak a játszótéren.
2020. dec. 16. 20:13
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Nézd, ennek rengeteg oka lehet. Lehet, csak introvertált típus, lehet, a családi problémák állnak a háttérben, de az autizmusnak is vannak ilyen tünetei.

Az én fiam 6 éves, sosem barátkozott igazán másokkal, sem az oviban, sem a játszótéren. Nem fél másoktól, nem zavarja, ha ott vannak, beszél is velük, de igazán mégsem kapcsolódik hozzájuk. Van még egy-két furcsasága is. Évekig mindenki azt mondta, hogy majd beindul nála a szociális érés, most viszont az ovi és a logopédus is jelzett, hogy induljunk tovább autizmus vonalon, bár még nem biztos, hogy az.

Ez csak a mi példánk, az általad említett gyereknél más ok is lehet, de nálunk enyhébb tünetekkel is szóba jött az autizmus.

Nem tudom, te ki vagy a történetben, de igazából a szülő tud lépni.

2020. dec. 16. 21:36
 15/16 anonim ***** válasza:

Autista fiam első “tünetei” között pont ez volt. Csak addig volt a játszótéren, homokozóban, amíg egyedül volt.

Ha az apa fizikailag/ verbálisan bántja az anyukát, az gyermekbántalmazásnak számít!!! Jelezni kell a családsegítőnél.

Anyukának lépnie kéne minél előbb.

A gyermek autizmusával/ nem autizmusával nem tudsz mit kezdeni, hisz nem vagy szülője.

Remélem tudsz segíteni az anyukának! 🥺

2020. dec. 17. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:

A legfontosabb még nem került szóba, ha jól látom. Kisgyerekek között dolgoztam, ilyen szemponból általában az első kérdés, hogy FÉL ÉV PONTOSAN hány éves?

Nem látom, hogy megkérdezte volna valaki, pedig döntő jelentősége van, mert 3 éves korban ez még elég gyakori és természetes életkori sajátosság, amiról írsz -temperamentumtól függően totogyók egy kis hányada épp az ellentéte, a 4 év alattiak többségére viszont valamilyen fokon jellemző, amit írsz-, négy évesek esetén már lehet gondolkodni, hogy csak introvertált-e (befelé fordulóbb alkat vajon), vagy pedig érte netán valamilyen negatív érzelmi hatás.

2020. dec. 18. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!