Normális ez egy kisgyereknél?
Figyelt kérdés
Játszótéren csak addig érzi jól magát, amíg más gyerek nincs ott, ha többen vannak rögtön haza akar menni vagy ha nem, akkor se játszik a többi gyerekkel csak az anyja ölében ül. Oviba 1 egész évig nem beszélt senkihez, külön asztalnál evett a többiektől. Kellene aggódni emiatt?2020. dec. 16. 16:13
1/16 anonim 

válasza:

Nem normális, szerintem kicsit erőltetni kéne a dolgot valamilyen módon hogy játszon más gyerekekkel
2/16 anonim 

válasza:

Ha lesz igénye társaságra, akkor majd fog játszani másokkal. Ha meg nem, akkor nem, ez nem kötelező dolog, és nem lehet erőltetni. Én nagyon utáltam volna gyerekként, ha rám erőltették volna a társaságot, amikor egyedül volt kedvem játszani. Ha megpróbálod ráerőltetni, akkor csak azt éred el, hogy még kevésbé lesz kedve közösségbe menni. Egyke a gyerek?
3/16 anonim 

válasza:

De pl lehet fél odamenni hozzájuk egy rossz élmény miatt. De ha "erőltetve van" és végül jól érzi magát, utána elmúlik a zárkózottság.
4/16 A kérdező kommentje:
Van egy négy évvel idősebb bátyja. Kicsit aggódok, hogy ennyire kerüli az embereket. Logopédushoz is menni kellett, mert 2 éves kora után sem beszélt, még otthon sem.
2020. dec. 16. 17:02
5/16 anonim 

válasza:

De most már beszél? Mert ha igen, akkor vele kellene ezeket megbeszélned a saját kis szintjén. Pl. miért nem szeretne más gyerekekkel játszani? Jobban szeret egyedül? Nem tudja, hogy kell másokkal kezdeményezni a játékot? Esetleg rosszul érzi magát valami miatt? Mit tudsz tenni, hogy jobb legyen neki? Tudsz valamiben segíteni?
6/16 A kérdező kommentje:
Nem az anyuka vagyok, csak egy hozzátartozó. A többi családtag is aggódik kicsit (nagyszülők, keresztszülők) mert a szűk családi körön kívül mindenki mástól fél. Anyukáján és a tesóján kívül, ha valaki más megy hozzájuk vagy ők mennek máshoz (rokonokról van most szó) mindig elbújik, nem szólal meg ott sem, pedig mindenki nagyon szereti és kedves vele. Az anyja nem kerít neki nagy feneket szerintem, úgy gondolja hogy ő ilyen gyerek, és kész (egyébként a szülei is introvertáltak, csendesek). Viszont a szülei között nagyon rossz a kapcsolat, mert az apja alkoholista, sosincs otthon mert vagy dolgozik, vagy a kocsmában van, ordítozós/néha erőszakos. Szóval nem egy boldog, harmonikus, kiegyensúlyozott és szeretettel teli környezetben növekedett születése óta. Emiatt is nagyon aggódok, hogy esetleg ez miatt lehet, vagy hogy mennyire árt ez neki.
2020. dec. 16. 17:22
7/16 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, a logopédus segített, most már beszél.
2020. dec. 16. 17:25
8/16 anonim 

válasza:

Még egy normális családi háttérrel rendelkező gyereknél is teljesen normális lehet. Megkésett beszédfejlődés mellé gyakran társul szociális "éretlenség". Logikus, mivel ha nem tudja pont úgy kifejezni magát, mint a többiek, az frusztráló. Lányom is hasonló pedig ő abszolút szeretetteljes környezetben él és fejlesztést is kap évek óta.
Persze akár az okoz tünetet, akár nem, semmiképp se ideális a családi háttere a rokonodnak. Ha nem nyilvánul meg sehogy a viselkedésében, akkor is sérülhet.
9/16 anonim 

válasza:

Aha, így már azért eléggé más a helyzet. Ha erőszakos a szülő, akkor szólni kell a gyámügynek, lehetőleg tanúval, bizonyítékkal, látlelettel.
10/16 anonim 

válasza:

Én felnőttként nem szeretem más emberek társaságát. Egy kisgyereknek is miért kéne szeretnie ha vannak körülötte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!