Nem eszik magától, csak ha én etetem. Hogyan szoktassam rá az önálló evésre?
13 hónapos. Egyáltalán nem fogja meg az ételt, ha igen, csak játszik vele vagy dobálja, nem veszi a szájába. Amiket próbáltam és alkalmazunk:
Mindig együtt eszünk asztalnál, látja, hogy mit csinálunk, biztatom, bátorítom. Ha véletlen sikerül, megdicsérem.Irányítom a kezét, hogy együtt megfogjuk a falatot, és a szájához emeljük, de van, hogy begorombul és hisztizik, nem hagyja. Kekszet, banánt, répát, pufit stb. kézbe való dolgokat sem fog meg, arra vár, hogy majd én megetetem. Hagyom turkálni az ételt, hogy megismerkedjen az állagával, de siralmas a helyzet. A védőnő is tanácstalan, nem látott még olyan gyereket, aki ennyi idősen nem csipeget. A kanállal is próbálkozunk, de ha meg is fogja, csak lóbálja. Ha a szájába irányítom a kezemmel, szintén csapkod, kiabál.
Mit rontok el, mit csináljak másképp? Türelmes vagyok vele nagyon, de már ideje lenne elkezdeni magától enni... Kérlek segítsetek!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!