Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztaltatok hátrányt...

Tapasztaltatok hátrányt azoknál a gyerekeknél, akik közel 1évvel fiatalabbak néhány osztálytársainál?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom jún.1-től máj.31-ig van meghúzva a határ. PL:jún.-júl.születésű az ápr.-máj.születésűvel szemben? Iskolás és ovodás gyerkőcöknél is érdekelne.
2010. aug. 11. 23:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam a legfiatalabb az osztályban mindig, külön engedéllyel kezdhettem csak el a sulit, mert pár nappal a meghúzott határ után születtem. Sose volt semmi gondom, sőt a legjobb 4 közt voltam mindig általánosban, majd onnan nagyon erős középiskolába vettek fel (10-szeres feletti túljelentkezés) és azóta 4 diplomám van.
2010. aug. 11. 23:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Májusi vagyok, volt pár osztálytársam, aki egy évvel idősebb volt, mint én. Nem származott belőle semmi hátrányom, kitűnő voltam így is.

A gyerekek nem egyforma ütemben fejlődnek. Van, aki már hatévesen is unja az ovit, őt hiba még egy évvel tovább ott tartani. Viszont a férjem februári születésű, mégis évvesztes lett. Nem azért, mert buta, csak később ért, azóta mérnök lett belőle. :)

2010. aug. 11. 23:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Az en lanyom osztalyaban van olyan, aki kisebb, mint a tobbi, a tanitoneni panaszkodott is e miatt elsoben, hogy azokat a gyerekeket nehezebb volt lekotni, ravenni, hogy hosszabb ideig odafigyeljenek, stb... tehat szerintem jobb kivarni a rendes idot.
2010. aug. 12. 00:27
 4/12 A kérdező kommentje:
00:27-es "jobb kivárni a rendes időt" azt irtad,de hát ahogy én kérdezem az rendes idő,mert ugye nem egyszerre születnek a gyerekek. Én a megszabott határon belüli korkülömbségre vagyok kiváncsi.
2010. aug. 12. 00:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Én is csak engedéllyel mehettem suliba. Általánosban én voltam a 2. legfiatalabb az osztályban (1 hét korkülönbséggel). Aztán átkerültem 6 osztályos gimibe, ami éppen velünk indult el. Úgyhogy az egész iskolában (szakmunkás, szakközép és gimi volt) én voltam a legifjabb.

Mindig jó tanuló voltam, de ez sztem nem a koromnak köszönhető.

2010. aug. 12. 05:43
 6/12 anonim ***** válasza:

A lányom április végi, van olyan osztálytársa, aki egy évvel korábban májusban született. Nagyon jó barátnők, egyformán jó tanulók, oviba is együtt jártak.

Nem értem, a határt, amit irtál. A hatályos oktatási törvény szerint abban az évben kezdheti a gyermek az iskolát amelyikben betölti a 6. életévét és legkésőbb akkor, amikor a 8.-at tölti. Tehát két elsős között akár 3 év is lehet a korkülönbség, annélkül, hogy osztályismétlés történt volna.

2010. aug. 12. 08:54
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak. Az a határ amit irtam nemtudom ki szabta meg,de ez van a köztudatban hogy ez az intervallum 1 osztályba tartozik. Persze van gyakorlati eltérés,mert valaki saját kérésére valaki ovonői javaslatra később adja be.
2010. aug. 12. 12:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Szintén az utolsó válaszolónak.Igen ilyen példák és tapasztalatok érdekelnek mint amilyet irtál a lányod és kisbátnője kapcsán,tehát aki közel 1 évvel fiatalabb az nem nyúj gyengébb teljesitményt.
2010. aug. 12. 12:48
 9/12 anonim ***** válasza:
sztem gyereke válogatja...én a legjobb tanuló voltam általánosban is, meg gimiben is, mindekinél fiatalabb létemre.
2010. aug. 12. 13:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez gyerekfüggő. Lányom decemberi, tehát 6,5 évesen kezdte az első osztályt. Ő a legjobb tanuló, van aki fél évvel idősebb nála, de gyengén teljesít.
2010. aug. 12. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!