Tapasztaltatok hátrányt azoknál a gyerekeknél, akik közel 1évvel fiatalabbak néhány osztálytársainál?
Májusi vagyok, volt pár osztálytársam, aki egy évvel idősebb volt, mint én. Nem származott belőle semmi hátrányom, kitűnő voltam így is.
A gyerekek nem egyforma ütemben fejlődnek. Van, aki már hatévesen is unja az ovit, őt hiba még egy évvel tovább ott tartani. Viszont a férjem februári születésű, mégis évvesztes lett. Nem azért, mert buta, csak később ért, azóta mérnök lett belőle. :)
Én is csak engedéllyel mehettem suliba. Általánosban én voltam a 2. legfiatalabb az osztályban (1 hét korkülönbséggel). Aztán átkerültem 6 osztályos gimibe, ami éppen velünk indult el. Úgyhogy az egész iskolában (szakmunkás, szakközép és gimi volt) én voltam a legifjabb.
Mindig jó tanuló voltam, de ez sztem nem a koromnak köszönhető.
A lányom április végi, van olyan osztálytársa, aki egy évvel korábban májusban született. Nagyon jó barátnők, egyformán jó tanulók, oviba is együtt jártak.
Nem értem, a határt, amit irtál. A hatályos oktatási törvény szerint abban az évben kezdheti a gyermek az iskolát amelyikben betölti a 6. életévét és legkésőbb akkor, amikor a 8.-at tölti. Tehát két elsős között akár 3 év is lehet a korkülönbség, annélkül, hogy osztályismétlés történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!