Karácsonykor a Jézuska vagy a Mikulás hozza a gyereknek az ajándékokat nálatok?
Az angyalok díszítik fel a fát az éjszaka leple alatt, s amíg a Mamáéknál vagyunk, a Jézuska hozza a fa alá az ajándékokat.
A kedvenc díszük a fán, meg egy üveg Mikulás, ami a családban öröklődik. nagyon régóta.
Öröm ezt a sok Jézuskát olvasni. :) Pár éve egy magánoviban dolgoztam, ott a 20 fős csoportból talán két gyerek hivatkozott karácsony után Jézuskára, az összes többihez Mikulás meg Télapó ment, én teljesen ledöbbentem. De úgy tűnik, ez csak annak a rétegnek volt az agymenése.
Nálunk is Jézuska természetesen. A Mikulás ma éjjel jön, az egész más. Sőt, éltünk pár évet külföldön is, és akkor is így volt nálunk, Mikulás dec. 6., Jézuska karácsony. Nem zavarta meg a gyerekeket, hogy a többieknél máshogy van, pedig kicsik voltak még.
#17-es
Miért, te minden születésed napján, amit ünnepeltek, kisbaba vagy? Gondolom nem.
Na látod, hozzánk is ennyi erővel a felnőtt Jézuska jön, a saját születésnapján :D
Eddig a Jézuska hozta. De múlthéten a tanárnőjük rossz paszban volt és felvilágosította őket, hogy nem létezik se Jézuska, se Húsvéti nyuszi de még a Mikulás sem.
Nem értem mért szólt bele. Arra hivatkozott a szülőknek, hogy más a vallása. Oké persze megérti az ember de nagyot csalódtak a gyerekek. 7-8 éves korosztály. Így már tudja, hogy mi rakjuk a fa alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!