Mennyit kellene tableteznie egy háromévesnek?
Maradinak fogtok gondolni, de úgy gondolom, semennyit. Nézzen mesét, mondjuk napi fél órát, de azt sem egyedül. Igazából ennyi idősen inkább arra lenne szüksége, hogy a szülei meséljenek neki, együtt játsszanak, olyan játékokat, amik a kézügyességet fejlesztik, mint a kirakók például, kifestő, kisebbeknek való társasjáték, gyurma.
A lényeg a szülői felügyelet és a példamutatás. Ha azt látja, hogy folyton a kezedven van a telefon vagy a tablet, nyilván ő is ezt akarja csinálni. Ha olvasol, horgolsz, belevonod a házimunkába, főzésbe az ő szintjén, akkor az lesz az érdekes.
Én például abban hiszek, hogy a rajzfilmek nem az ördögtől valók, de csakis a minőségi közös időtöltéssel együtt máködik, nem pedig úgy, hogy a kezébe adod a tabletet, amíg te mást csinálsz vagy telefonozol.
Kelleni semennyit!
Amúgy semmi baja nem lesz heti 2 óra játéktól, ennél biztos több mesét néz a lányom a tableten.
A fiam 4 éves, de még sosem látott tabletet.
Nálam sem, mert nincs és nem is lesz.
3 évesen még nem is kellene tudnia, hogy mi az a tablet.
Nem vagyok vaskalapos ilyen tekintetben, szerintem fontos, hogy a gyerekek igazodjanak a modern kütyükhöz, hiszen nekik már ezeknek a használata olyan alap kell, hogy legyen, mint az írás-olvasás, DE egy 3 éves akkor is nagyon pici ehhez. Nekik még nem való, nekik a mese való (lehetőleg nem tv-ből vagy nem csak abból, hanem élő szóban is), azokból sem a bonyolultak, a rengeteg szabad játék a természetben és a természet felfedezése (állatok, növények megfigyelése, ágakkal való játék), a finommotorikát fejlesztő játékok, a rajz, a festés, a gyurmázás stb.
Én olyan 5-6 éves korában fogom a fiamnak tabletet adni, akkor is következetessen limitált időben, pl. heti 3x fél óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!