Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit kellene tableteznie...

Mennyit kellene tableteznie egy háromévesnek?

Figyelt kérdés
Szerintetek hetente két óra belefér?
2020. nov. 27. 16:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
Semennyit.
2020. nov. 27. 17:49
 12/24 anonim ***** válasza:
67%
Kelleni semennyit. A WHO ajanlasa 2-5 eves kor kozott napi maximum 1 ora mesenezes, de ez a maximum, a legjobb lenne semennyit. Viszont van az a helyzet, kulonosen mostansag, amikor a szulo nagyon egyedul marad a gyereknevelessel. Ha te kozben tudsz egy kicsit pihenni, mert annyira kivagy, akkor tudataban leve annak, hogy karos a kepernyoido (Vekerdy szerint pl. 6 eves kor elott nulla petc kellene, hogy legyen), akkor az elonyoket es hatranyokat egymassal szembenallitva eldontheted, hogy neked mi az, ami elfogadhato. Buzditani nem foglak ra, de nalunk is van olyan helyzet, hogy elokerul a mesenezes vagy a BKR Kids nevu app, ami meseket olvas fel minimalisan animalva a torteneteket 2D-ben.
2020. nov. 27. 17:55
 13/24 anonim ***** válasza:
79%
Miért is kellene? Hihetetlen ,hogy nem jut eszetekbe más amivel leköthetitek
2020. nov. 27. 21:55
 14/24 anonim ***** válasza:
91%
Kellene?! Semennyit.
2020. nov. 27. 23:05
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

Maradinak fogtok gondolni, de úgy gondolom, semennyit. Nézzen mesét, mondjuk napi fél órát, de azt sem egyedül. Igazából ennyi idősen inkább arra lenne szüksége, hogy a szülei meséljenek neki, együtt játsszanak, olyan játékokat, amik a kézügyességet fejlesztik, mint a kirakók például, kifestő, kisebbeknek való társasjáték, gyurma.

A lényeg a szülői felügyelet és a példamutatás. Ha azt látja, hogy folyton a kezedven van a telefon vagy a tablet, nyilván ő is ezt akarja csinálni. Ha olvasol, horgolsz, belevonod a házimunkába, főzésbe az ő szintjén, akkor az lesz az érdekes.

Én például abban hiszek, hogy a rajzfilmek nem az ördögtől valók, de csakis a minőségi közös időtöltéssel együtt máködik, nem pedig úgy, hogy a kezébe adod a tabletet, amíg te mást csinálsz vagy telefonozol.

2020. nov. 28. 17:10
 16/24 anonim ***** válasza:
60%
Semmennyit! Nem nekik való.
2020. nov. 28. 22:03
 17/24 anonim ***** válasza:
40%

Kelleni semennyit!

Amúgy semmi baja nem lesz heti 2 óra játéktól, ennél biztos több mesét néz a lányom a tableten.

2020. dec. 1. 08:09
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

A fiam 4 éves, de még sosem látott tabletet.

Nálam sem, mert nincs és nem is lesz.

3 évesen még nem is kellene tudnia, hogy mi az a tablet.

2020. dec. 1. 08:43
 19/24 anonim ***** válasza:
61%
Én meg 16 éves vagyok, de még soha nem tableteztem
2020. dec. 1. 10:13
 20/24 anonim ***** válasza:
51%

Nem vagyok vaskalapos ilyen tekintetben, szerintem fontos, hogy a gyerekek igazodjanak a modern kütyükhöz, hiszen nekik már ezeknek a használata olyan alap kell, hogy legyen, mint az írás-olvasás, DE egy 3 éves akkor is nagyon pici ehhez. Nekik még nem való, nekik a mese való (lehetőleg nem tv-ből vagy nem csak abból, hanem élő szóban is), azokból sem a bonyolultak, a rengeteg szabad játék a természetben és a természet felfedezése (állatok, növények megfigyelése, ágakkal való játék), a finommotorikát fejlesztő játékok, a rajz, a festés, a gyurmázás stb.

Én olyan 5-6 éves korában fogom a fiamnak tabletet adni, akkor is következetessen limitált időben, pl. heti 3x fél óra.

2020. dec. 1. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!