Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Állandóan éhes 2 éves, mit...

Állandóan éhes 2 éves, mit csináljak?

Figyelt kérdés

A lányom megőrjít, folyamatosan egész nap enni kér..

Ma még csak 13 óra van, de megevett már 200 ml Junior tejitalt, megevett 2 teljes kiörlésű szelet (nem olyan nagy szelet, az a kocka forma) kenyeret 100% mogyoróvajjal megkenve, 1 nagy banánt, egy tál borsófőzeléket sertéshússal, 1 túró rudit, 1 Monte joghurtot. És még mindig kér most is.

Kb 1 hete csinálja ezt, eddig nem :(

2020. nov. 27. 13:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem meg csak unatkozik, vagy feszegeti a határait, nem hiszem hogy valóban éhes lenne. De lehet növekedési ugrása van, és most többet kíván. Ha nem hagyja ezt abba, akkor esetleg csörögj rá a védőnőre, ő mit mond rá. Szerintem sok nő örülne, ha a gyereke ennyit és így enne, mármint ezt nem neked írom Kérdező, hanem hogy itt fent a kommenteken néztem nagyot, persze sok olyan 2 évest láttam eddig életemben, aki brokkolival meg párolt csirkével lakik jól aha.. Akárhol látom inkább csokit meg ilyeneket esznek a gyerekek orrba-szájba, úgyhogy én speciel nem látom olyan rossznak amit evett, a tejital valóban 3 éves korig ajánlott, napi 500 ml tejalapú táplálék, ezt a legkönnyebb ebből fedezni, nem tudom váltottatok e már Junior 2-esre, lehet azt kellene, ha még esetleg az 1-eset adod neki. A kenyér mogyoróvajjal szerintem ok, banán is ok főleg délelőtt jobban mehet a ch, a főzelék is jó a hússal, a túró rudi elmegy jobb mint a csoki, Monte meg hát talán azt lehetne cserélni pl házi krémtúróra ha nem szoktál neki, de amúgy az én gyerekeim is esznek bolti joghurtot majd minden nap.
2020. nov. 27. 13:45
 12/24 anonim ***** válasza:
94%
Én is az unalomra tippelek. Vidd ki egyet a levegőre, hadd játsszon, és odakint hidd el nem lesz éhes.
2020. nov. 27. 13:52
 13/24 anonim ***** válasza:
84%

A 2.5 éve lányom 12 kg tehát nem duci és 95 cm. Amit te leírtál röhögve 1.evésre betolja.

Egyáltalán nem sok amit leírtál.

Az eszedbe jut, hogy tán növekedés ugrása van?!

2020. nov. 27. 14:00
 14/24 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondoltam.

Ő is 11.4 kg amúgy, 92 cm, nem duci (még).

2020. nov. 27. 14:06
 15/24 anonim ***** válasza:
67%
Nem csoda. Szinte csak gyorsan felszívódó szénhidrátokat adsz neki, ami hirtelen megdobja a vércukrát, ami utan ugyan olyan gyorsan le is esik.
2020. nov. 27. 14:09
 16/24 anonim ***** válasza:
26%
Örülj neki, hogy eszik. Majd abbahagyja, én pufit adok neki amikor így bekattan és folyton enni akar, bár az enyém nem eszik sokfélét, pl. főzeléket még soha nem ette meg. Egyébként szerintem unalom miatt van, nem éhség miatt.
2020. nov. 27. 16:00
 17/24 anonim ***** válasza:
65%
A tejital nem étel, sem a túró rudi, sem a monte joghurt. Nagyon gyorsan el fognak szuvasodni a gyereked fogai, ha ilyeneket adsz neki. És ez akkor is be fog következni, ha bármi mentséget ide leírsz. Gyümilé sem. Ha szomjas, víz. Gyümilé a reggeli mellé, de étkezések között víz. És nem lesz éhes, ha túrórudi helyett rendes kaját kap, nem olyat, ami kb percek alatt végigszalad a gyomrán.
2020. nov. 27. 16:08
 18/24 A kérdező kommentje:

Túró rudit, montet én is tudom, bár abból is a cukorcsökkentettet kapja, de nem is ez a lényeg, de a tejitallal mi a bajotok mindenkinek?

Nem a bolti kakaóra gondolok, hanem a TÁPSZER JUNIOR TEJITAL, Milumil Junior tejitalt iszik, 180 ml víz+6 kanal tápszerpor. Azzal mi a probléma?

Hát a gyerekorvos is mondja, hogy igya még reggel este, ha elfogadja.

2020. nov. 27. 16:34
 19/24 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező! Mindennel bajuk van, felesleges ezt itt megkérdezni. Mintha nem tudnám, hogy a víz lenne a legjobb és direkt vizezett gyümölcslével itatnám, véletlen se azért, mert nem issza meg a vizet, akkor gondolom haljon szomjan az ilyen mentalitású "anyák" szerint. Szerintem semmi baj nincs a tejitallal.
2020. nov. 27. 16:39
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

A tejitallal semmi baj. Az én fiam is itta reggel este majdnem 3 éves koráig. A Monte meg a túró rudi nem kell, ahogy írták előttem, az üres szénhidrát, nem laktat. Nálunk napi 1x van édesség, ebéd után, de csak ha rendesen ebédelt.

Viszont ez elgondolkodtató:

"a főzelékből hiába szedek még egy tállal, azt már nem kéri"

Hát akkor bizony nem éhes. Vagy unatkozik, vagy arra megy ki a játék, hogy édességet kapjon. Gondolom a harmadik Montéra vagy a negyedik rudira nem mondaná, hogy az már nem kell. Ha tényleg éhes lenne, jó lenne neki a repeta is a főzelékből.

2020. nov. 27. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!