Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy a jobb? Ha mondom, hogy...

Hogy a jobb? Ha mondom, hogy ne kiabáljon, visítson, vagy ha nem?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, egész nap kiabál, visít a lassan 20 hónapos kislányom. ha nem sikerül valami, ha a játszón valaki az ő játékával akar játszani, vagy akkor is gyakran, ha tőlem akar valamit...anyaaaaa, visítva. már lassan mást se csinálok, csak mondom, ne kiabálj, nem vagyok süket....nem szidom érte meg semmi, én ált. nyugodt középhangon beszélek vele, de úgy érzem, semmit se használ, ő csak kiabál és visít. abbahagyja majd magától, vagy szóljak rá mindig? vagy csak idegesítem vele? amúgy nagyon okos, ügyes kislány, önálló (szeretne lenni, de sokszor még nem lehet hagyni...emiatt is visít...pl. ma felmászott a kötélhágcsós mászókára egyedül, ami sztem tök jó, hasonló korú kislányoknak ahogy látom gyakran ez eszébe se jut...na de engem tolt volna el onnan, hogy ne álljak mögötte, visított, hogy nem mehet egyedül. pedig egyedül mászhatott, csak ott álltam mögötte, ha esetleg elvétené...). jó, tudom, ez hisztiszerű dolog, de nem mindig hisztihelyzetben visít. bocs ha hosszú lett.
2010. aug. 10. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Fiam meg nyekeg. Nem tudom jobban leírni ezt a hangot, amit hónapok óta hallat:( mindenért. Én elkezdtem szólni èrte, és érti, mert hangstîlust vàlt, mikor rámordulok. Szerintem ez valami rossz szokás náluk. Engem idegesit, mikor egész nap hallgatom. Amióta szólok, jobb. Ha visít, mond neki, hogy addig nem csinálod meg, amit kér, amig nem kéri szépen/mondja szépen.
2010. aug. 10. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Lányom is ordít egész nap, de én annak tudtam be, hogy mama és anyósom is nagyon erőteljes hangon beszél, lányom meg napi több órát van velük kapcsolatban.

Én sokáig kérleltem csak, de volt, hogy elszakadt a cérna, és ráordítottam. Semmi nem használt....

Talán kinövi, vagy ő ilyen habitusu lesz..

2010. aug. 10. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű a taktika, csak nagyon nehéz kivitelezni. Leülteted és elmondod, hogy ez téged nagyon zavar (csak röviden, mert sokáig nem tud figyelni még) és megmondod neki, hogy amit ilyen hangon mond, azt nem hallod meg, csak a halk beszédet- és ezt tartsd is be!! Ha üvölt, nem figyelsz, ha még hangosabban üvölt, szándékosan mást csinálsz, ha normális hangon beszél, válaszolsz, és megteszed, amit kér... és ha a kiabálás sosem hoz eredményt, nincs értelme csinálni. 1-2 hét és leszokik róla! Nálunk a cumi volt ilyen, cumival a szájában beszélt, én nem reagáltam. Eleinte kivette, most már szinte elhagyta... próbáld ki! :)))
2010. aug. 10. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a Dóra, a felfedezőből lopott kis dalocska vált be : "Sárkány alszik, sárkány alszik, halkan cssss, halkan csss, ha felébred lesz itt, ha felébred lesz itt hadd-el-hadd, hadd-el-hadd!" Suttogva elkezdek énekelni és lenyomom a látványos lopakodást - a végén meg jót nevetünk, immár csendesebben. :)

4 éves és 20 hónapos lurkók anyukája

2010. aug. 11. 01:53
 5/5 A kérdező kommentje:

ő még nem beszél, csak pár szót, labda, cumi, anya, lapát, baba, apa. kb. ez a repertoár. ja meg a hápi, ami kacsa lenne. ezen kívül csak hangutánzókat. már mondtam neki többször, hogy anya nem süket, és előbb megteszem ha valamit rendes hangon "kér". de eddig nem nagyon érdekli. :(((

nálunk senki nem beszél hangosabban az átlagnál, kiabálni se szoktunk, szóval nem tudom, miért csinálja.

2010. aug. 11. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!