3 évesnek vennétek ugráló csacsit? Vagy már nem neki való?
Inkább ülj mellé, és olvass meséket neki! Az hogy együtt vagytok, többet ér bármilyen játéknál. És a mese olvasás különösen jól fejleszti az elméjét. (De csak az olvasás! A DVD,a TV meséknek még csak a közelébe se engedd! A képekkel kísért mese káros a fejlődésére.)
Ha minden áron játékot akarsz neki venni, akkor olyant, amivel együtt játszhattok.
Én meg nem értek egyet vele. Persze, nagyon fontos a közös játék és mese, de legalább annyira fontos az önálló tevékenység is, nem kell mindig a gyerek fenekében lenni.
Én is játszom a fiaimmal, minden este van meseolvasás vagy diavetítés, aztán osszebújós beszélgetés, de ha csak azzal töltöm az időm, hogy őket szórakoztatom, mikor lesz meg a házimunka, hol a férjemmel töltött idő, uram bocsá az énidő?
Vekerdy szerint is nagyon fontos, hogy a gyerek megtanulja lefoglalni magát. Én hiszek neki...
16-os te egész nap animátorkodsz a gyereknek?
Az enyém pl tök jól ellegózik egyedül. Addig én tudok mosogatni, most stb. Mert sajna senki nem csinálja meg helyettem.
A 18-19 században tényleg volt idő a gyerekekre :) végülis csak háborúk voltak, a béke időben pedig az asszonyok is mentek a földekre dolgozni,nem a gyerek mellett gügyögtek egész nap.
Aki meg a gyerek mellett mást IS csinál, csak lustaanya lehet, és a tv nevel helyette. Értem :)
Szerintem meg nem kell ilyen végletekben gondolkodni, igenis szükség van az önálló játékra és az anyával (szülővel) való játékra is.
Pont az ilyen hsz-ok miatt lesz sok nőben kétely, hogy jó anya e, mert amit írsz, egy normál családban, ahol van munka, háztartás, férj, kivitelezhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!