Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik korban erdemes kutyat...

Melyik korban erdemes kutyat venni a gyereknek?

Figyelt kérdés
Szerintetek mikor erdemes kutyat venni legkorabban? Mondjuk ha 6 eves a gyerek? Mennyire nehez kutyaval es gyerekkel egyszerre? Kert van, de nem az lenne a cel hogy a kertben elje le az eletet gondolomnapi 1x setaltatni kell. Egy gyerek melle, nincs teso.
2020. okt. 29. 12:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

#9-es A gyerek is megszokja a háziállatot, és egyáltalán nem mindegyik van oda érte. Lehet játszik vele néha 10 percet, de az is, hogy nem engedi ki az ágyából se. Családtag bármilyen korban lehet kutya 0 éves kortól.

Kutyát ne a gyereknek vegyél, főleg ne azért, mert gyerekkori emléked van egy idealizált képről!

2020. okt. 29. 13:23
 12/19 Derjaderja ***** válasza:
100%

Egy kölyökkutya törődésben és felelőssegben annyi majdnem mintha szülnél egy másik gyereket.

A 6 éves talán nem un arra rá, hogy napi 5 percet foglalkozzon vele és bevonhatod a kutyus körüli teendőkbe, de az elsődleges ellátója és kontaktja a kutyának felnőtt kell legyen.

Tanítás, kutyasuli, séta, egészségügy stb. Nem is olcsó amúgy.

Ha erre Te nem vagy elkötelezve csak rossz lenne a kutyusnak, másrészt veszélyessé is válhat a gyerekre hamar.

2020. okt. 29. 13:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 évesen kaptam saját kutyát. Akkor már el tudtam látni (etetés, séta, stb).

Hamarabb nem vennék a gyereknek.

2020. okt. 29. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi csivavát vettünk a 8. szülinapjára. Nagyon szereti a kiskutyát de gondoskodni nem szeret róla. Én etetem és itatom. Ő csak játszik vele. Úgy kapta meg, hogy segít nekem a kutya körül. Úgy érzem inkább magamnak vettem. Nem kellett volna még kutya az biztos.
2020. okt. 29. 14:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek ne vegyél kutyát, a családnak inkább ha mindenki szeretné. Amikor én kicsi voltam volt egy kutyánk aki egyidős volt velem, 14 éves voltam amikor elpusztult. Imádtam őt, egészen kicsi koromtól én etettem, itattam, minden nap játszottam vele és sétáltattam, 10 éves voltam amikor beteg lett és onnantól minden nap én adagoltam és adtam be a gyógyszereit, imádtam gondoskodni róla, nagyon sok mindenre megtanított. 2 éves a kislányom és van egy kistermetű kutyánk, minden nap ő eteti meg, lelkesen várja a sétákat, számontartja mikor megyünk és kéri, hogy induljunk, megy és hozza a hámot és a pórázt. Rengeteget játszanak fésülgeti, segít fürdetni stb, este a kutya is sorban áll esti pusziért de ha a gyereken múlna együtt aludnának.

Ezek nagyon jól hangzanak de emellett viszont nagyon nagy felelősség és áldozat egy kutya. Kerti biodíszletként nem érzi jól magát, minden nap egy órát legalább kell vele eltölteni, hogy ne egy frusztrált, szomorú eb legyen viselkedésproblémákkal. Anyagilag sem olcsó, főleg ha nagytestű; a parazitavédelem, a minőségi táp, a kutyaiskola, esetleges kezelések nagyon drágák tudnak lenni és hiába lelkes egy gyerek, ezeket nem tudja sem kifizetni sem menedzselni. Nyilván a gyerek a kutyából csak a szépet kapja de az igazi terhe rátok fog nehezedni. Ha ezeket vállaljátok és továbbra is szeretnétek akkor szabályokkal nagyon szuper családtag lehet egy kutya akitől nagyon sokat tanulhat a gyerek mind felelősségvállalás, mind az érzelmi intelligencia terén és még sorolhatnám. 6 évesnek szerintem már simán lehet kutyája.

2020. okt. 29. 14:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
"vizet tud neki cserelni vagy tapot kionteni ha megkerem" - nehogy azt hidd! Húgom kikönyörgött egy kutyát, most állandóan veszekednek vele otthon, mert szó szerint még az ilyenek is nehezére esnek. Megígért fűt-fát, sírt érte, én mondtam anyáméknak,csak akkor legyen kutya, ha ők is akarják. Na, most anyámék felelőssége, mert ha húgomon múlna már éhen halt volna, vagy belebetegedett volna a magányba. Anyukám viszi el sétálni, hiába kertes a ház, kell neki más inger is.
2020. okt. 29. 14:14
 17/19 A kérdező kommentje:
Koszi az oszinte valaszokat! Foleg akik sajat tapasztalatot irtak. Lehet hogy tenyleg csak egy idealizalt kep bennem, mivel ennyien ugyanazt irtatok nyilvan van igazsagtartalma. Szerinterek gaz hogy nem akarok neki tesot es ezert is akartam a kutyat? Nekem volt tesom de nagy korkulonbseg volt koztunk ezert nem is jatszottunk egyutt.
2020. okt. 29. 14:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan a gyereknek talán 16-17 évesen. A gyerek MELLÉ bármikor. Kiskoromban volt kutyánk, ami konkrétan az enyém lett, őt 17 évesen fogadtam be ő akkor volt 3, menhelyes volt. Diákmunkákból vettem ami kellett neki, sétáltattam, játszottam vele, orvoshoz vittem. Később jött velem mikor elköltöztem,férjhez mentem, 14 évesen hagyott itt, 11 közös év után.
2020. okt. 29. 14:30
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 6 évesek voltak az ikrek és 4 az öcsi, amikor lett előbb kiskutyánk, aztán pár héttel később felnőtt cicánk (állatotthonból).

Kinti-bentiek.

Úgy hoztuk őket oda, hogy a kutya apáé, a cica anyáé. Mi intézzük a táplálásukat, gondozásukat, orvost.

A PÉLDAADÁS a fontos, meg kell mutatni, hogy az állat él, érez, tanít minket az életre, a gondoskodásra és felelősségre, s közben örömünk van egymásra.

Játszanak velük, szeretik őket. De igen, el kellett mondani, hogy ne ébreszd fel, ha alszik, így szereti a simit, amúgy meg nem, oltás az micsoda, miért kell, stb.

Néha kérik, hogy hadd ők adjanak vizet vagy kaját.

És igen, gondolni kell arra, hogy az állat megnő, költséges, stb.

2020. okt. 30. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!