Melyik korban erdemes kutyat venni a gyereknek?
Figyelt kérdés
Szerintetek mikor erdemes kutyat venni legkorabban? Mondjuk ha 6 eves a gyerek? Mennyire nehez kutyaval es gyerekkel egyszerre? Kert van, de nem az lenne a cel hogy a kertben elje le az eletet gondolomnapi 1x setaltatni kell. Egy gyerek melle, nincs teso.2020. okt. 29. 12:18
1/19 anonim válasza:
Nekem inkább az a fő szempont hogy a gyerek ne bàntsa a kutyàt.
2/19 A kérdező kommentje:
1: igen ez nekem is fontos ezert gondoltam a 6 evre mert akkor mar joval ertelmesebb egy gyerek. Tud kajat adni neki vizet stb. Jatszani vele a kertben egyutt tvzni stb. Az ovodas kor talan tul fiatal (?)
2020. okt. 29. 12:26
3/19 anonim válasza:
Én a helyedben elfelejteném ezt, hogy "a gyereknek" szerzel kutyát. A hatéves nem fog róla gondoskodni, még játszani vele se biztos az első 2 hét után, ráunnak. Ha a családnak szereztek be kutyát, az úgy oké. tudd, hogy a felnőttek fognak róla gondoskodni.
4/19 anonim válasza:
A gyereknek semmikor. Azt a kutyát magadnak veszed, mert a gyerek egy hónap után megunja kiskamaszként is, és ott marad a "bajnak" a szülőnek. Szomorú baráti körös tapasztalat.
Gyerek mellé magatoknak pedig akkor, ha ti akarjátok, ott teljesen mindegy.
5/19 anonim válasza:
Hármas megelőzött, de egyre gondoltunk, na. (4-es)
6/19 anonim válasza:
Én úgy nőttem fel, hogy mindig is volt kutyánk. Mikor megszületem a belga juhászunk már 1,5 éves volt, ő volt az én örző védő őrangyalom 12 éves koráig. 9 éves voltam amikor kaptunk mellé egy német juhászt, nem volt könnyű eset, de 90 %ban az én kutyám volt, tanítottam, jól nevelt kutya lett belőle, én etettem, itattam, gondoztam. Ha mindenképp kutyát akartok, akkor családcentrikus kutyát válasszatok, rengeteg 1 emberes kutya van, ha a gyereket nem fogadja el, akárhogy neveled, bántani fogja. Jó az udvar, de ha csak rövid sétára tudtok menni akkor az is szempont, hogy kicsi legyen a mozgásigénye,mert a nem lefárasztott kutya unalmában rongálni fog, pl cipőt szétrágni stb. A gyerek életkora igazából mindegy, neked kell a főnöknek lenni és megtanítani a kutyának,hogy ő az alárendelt és nem a gyerek. Karácsonyi ajándéknak pedig nem való egy kutya,soha.
7/19 Derjaderja válasza:
Amikor egy másik gyereket vennél neki.
8/19 anonim válasza:
Gyereknek soha. Magatoknak, amikor készen álltok rá.
9/19 A kérdező kommentje:
Kicsit csalodott vagyok, mikor en voltam gyerek minden almom az volt hogy legyenegy kutyam. Persze lehet hogy azert mert mikor en gyerek voltam a csapbol is az ilyen filmek/mesek folytak de nem lehetett sajat kutyam mert lakasban laktunk. Tenyleg raun egy 6 eves egy kolyokkutyara? Olyan hihetetlenul hangzik. Azt hittem a gyerekek odavannak meg vissza. A gondoskodast nem ugy ertettem hogy az o felelossege lenne de pl vizet tud neki cserelni vagy tapot kionteni ha megkerem.
2020. okt. 29. 13:12
10/19 anonim válasza:
Nem marad örökké kölyök... Megnő, nem lesz pihepuha cuki.. Megöregstik, megőszül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!