Mennyi idős kortól lenne elvárható ( kb.), hogy a gyermek szépen bánjon az állatokkal?
Bocs, de szerintem ez nem elfogadható. A lányom 3 és fél éves és nagyjából 10 hónapos kora óta tudja, hogy nem nyúlunk az állatok farkához, sőt az egész hátsó részük is tabu, mert a macskák utálják ha a hátsó részüket simogatjuk. Kinti kutyánk, macskáink vannak, de ezeket az alapokat nagyon hamar elsajátította.
Szerintem ajándékozd el a macskát.
5 évesen már tudnia kellene. 1 év és iskolaköteles korú.
De nincs azért egyedül ezzel, hogy ennyi idősen nem tudja mit tehet.
Most volt hír, hogy a debreceni macskakávézóban 8 évben határozták meg az alsó korhatárt, miután egy orvos pár neveletlen 5 éves gyereke ledobta az emeletről az egyik macskát.
Nem normális... Szegény cica. A gyereket nevelni kéne, hogy ne kínozzon állatot. Ha erre az értelmi képességei még nincsenek meg, fogyatékos, vagy túl fiatal a megértéshez , akkor ne tartsatok otthon állatot.
A 3 éves unokahúgomnál van otthon kutya is, macska is, de soha nem bánt így velük mert a szülei rendesen nevelik, külön erre vonatkozóan is. Felelőtlenek vagytok!!! A gyereked meg állatkínzó.
10 hónapos volt a fiam mikor már fixen óvatosan nyúlt a cicához. Most 2 éves, nagyon finoman bánik velük.
Ha a te gyereked eddig nem volt állat közelében akkor az lehet a gond, de 5 évesen pillanatok alatt meg kell, hogy tanulja, hiszen ő már érti hogy mi az ami fájhat másnak. Legyen ez ember vagy állat..
Az empátia már 1 éves korban kialakul.
Valószínuleg ti ilyenekre nem tanítottátok,nem jó mintákat adtok át. Én az ilyen gyereket mindig lenézem...
Azért nem kell dramázni, lenézni, cimkézni.
Viszont meg kell tanítani neki a normális bánásmódot, és onnantól el is várható.
"Ha erre az értelmi képességei még nincsenek meg, fogyatékos, vagy túl fiatal a megértéshez "'
3 as ritka paraszt.
Kérdező , mondd el, magyarázd el neki, hogy mit nem szabad ekkora gyerek érti ezt már bőven.
Te sem tudsz se olvasni, se szöveget értelmezni kérdező. Nem is csoda hogy így viselkedik a gyereked.
Nem azt írtam hogy a gyereked fogyatékos. Azt írtam, hogy ha az értelmi képességei a fiatal kora miatt, VAGY fogyatékosság miatt ( ami ugye a kérdésből nem derül ki, hogy van e) nem ér el egy szintet és nem érti meg, hogy ne okozzon szenvedést egy állatnak, akkor ne tartsatok állatot, és amíg nincs a gyerek felkészítve, ne is vigyetek haza állatot. Ez már a ti felelőtlenségetek, hogy hazavittetek egy cicát, a gyereket meg nem készítettétek fel rendesen, emiatt pedig szerencsétlen szenved. Ezt nem sikerült felfogni?
Tudod állatkínzásért szoktak büntetni, igaz csak felfüggesztettet, de attól még bűncselekmény. Ami Jelen esetben a TI hibátok, hogy megtörténhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!