Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős kortól lenne...

Mennyi idős kortól lenne elvárható ( kb.), hogy a gyermek szépen bánjon az állatokkal?

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves kisfiunk.Nemrég hoztunk egy kiscicát haza, amit nemcsak mi, de ő is nagyon szeretett volna.Természetesen mondtuk, mutattuk, magyaráztuk, hogyan simogassa, hogyan játszhat vele(pl. a klasszikus madzagra kötött játékkal, stb.) Ez általában így is van, láthatólag szereti.De már többször is észrevettem, hogy olyasmit is csinált, ami szerencsétlen macskának nagyon nem jó, méghozzá hirtelen, egyik pillanatról a másikra.Pl. cica fekszik a padlón, kisfiam simogatja szépen, aztán egyszer csak rálép a farkára( szándékosan!).Máskor, felemelte a nyakánál fogva...Mit tegyünk, hogy mindenkinek ( a cicának is) jó legyen?Illetve kell-e aggódnom, hogy a fiammal nem stimmel valami?
2020. okt. 27. 14:35
A kérdező szavazást indított:
Ez az ő korában ebben a formában még elfogadható.
A gyerekkel valami gond van.
52 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%

Bocs, de szerintem ez nem elfogadható. A lányom 3 és fél éves és nagyjából 10 hónapos kora óta tudja, hogy nem nyúlunk az állatok farkához, sőt az egész hátsó részük is tabu, mert a macskák utálják ha a hátsó részüket simogatjuk. Kinti kutyánk, macskáink vannak, de ezeket az alapokat nagyon hamar elsajátította.

Szerintem ajándékozd el a macskát.

2020. okt. 27. 14:46
 2/26 anonim ***** válasza:
98%

5 évesen már tudnia kellene. 1 év és iskolaköteles korú.

De nincs azért egyedül ezzel, hogy ennyi idősen nem tudja mit tehet.

Most volt hír, hogy a debreceni macskakávézóban 8 évben határozták meg az alsó korhatárt, miután egy orvos pár neveletlen 5 éves gyereke ledobta az emeletről az egyik macskát.

2020. okt. 27. 14:57
 3/26 anonim ***** válasza:
61%

Nem normális... Szegény cica. A gyereket nevelni kéne, hogy ne kínozzon állatot. Ha erre az értelmi képességei még nincsenek meg, fogyatékos, vagy túl fiatal a megértéshez , akkor ne tartsatok otthon állatot.

A 3 éves unokahúgomnál van otthon kutya is, macska is, de soha nem bánt így velük mert a szülei rendesen nevelik, külön erre vonatkozóan is. Felelőtlenek vagytok!!! A gyereked meg állatkínzó.

2020. okt. 27. 14:57
 4/26 anonim ***** válasza:
98%

10 hónapos volt a fiam mikor már fixen óvatosan nyúlt a cicához. Most 2 éves, nagyon finoman bánik velük.

Ha a te gyereked eddig nem volt állat közelében akkor az lehet a gond, de 5 évesen pillanatok alatt meg kell, hogy tanulja, hiszen ő már érti hogy mi az ami fájhat másnak. Legyen ez ember vagy állat..

2020. okt. 27. 15:00
 5/26 anonim ***** válasza:
97%
Kb a 9 honaposom van ezen a szinten. De ezt most komolyan mondom, semmi irónia nincs benne.
2020. okt. 27. 15:00
 6/26 anonim ***** válasza:
25%

Az empátia már 1 éves korban kialakul.

Valószínuleg ti ilyenekre nem tanítottátok,nem jó mintákat adtok át. Én az ilyen gyereket mindig lenézem...

2020. okt. 27. 15:20
 7/26 Derjaderja ***** válasza:
85%

Azért nem kell dramázni, lenézni, cimkézni.

Viszont meg kell tanítani neki a normális bánásmódot, és onnantól el is várható.

2020. okt. 27. 16:05
 8/26 anonim ***** válasza:
59%

"Ha erre az értelmi képességei még nincsenek meg, fogyatékos, vagy túl fiatal a megértéshez "'

3 as ritka paraszt.

Kérdező , mondd el, magyarázd el neki, hogy mit nem szabad ekkora gyerek érti ezt már bőven.

2020. okt. 27. 16:15
 9/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak, akik rendes válaszokat adtak.Fel voltam készülve rá, hogy lesznek "leoltós" válaszok is, de azért azt vegképp nem értem, hogyan lehet ekkora gyereket lenézni, meg lefogyatékosozni.Úgy tűnik, bennetek sincs nagyobb empátia, (kedves 3-as és 6-os),mint az én 5 éves fiamban, még, ha nem is tudjátok ezt magatokról..De ez már a ti szegénységi bizonyítványotok.Nem volt még semmilyen állatunk ezelőtt egyébként, mint írtam persze próbáljuk tanítgatni, hogyan bánjon vele.
2020. okt. 27. 17:53
 10/26 anonim ***** válasza:
86%

Te sem tudsz se olvasni, se szöveget értelmezni kérdező. Nem is csoda hogy így viselkedik a gyereked.

Nem azt írtam hogy a gyereked fogyatékos. Azt írtam, hogy ha az értelmi képességei a fiatal kora miatt, VAGY fogyatékosság miatt ( ami ugye a kérdésből nem derül ki, hogy van e) nem ér el egy szintet és nem érti meg, hogy ne okozzon szenvedést egy állatnak, akkor ne tartsatok állatot, és amíg nincs a gyerek felkészítve, ne is vigyetek haza állatot. Ez már a ti felelőtlenségetek, hogy hazavittetek egy cicát, a gyereket meg nem készítettétek fel rendesen, emiatt pedig szerencsétlen szenved. Ezt nem sikerült felfogni?

Tudod állatkínzásért szoktak büntetni, igaz csak felfüggesztettet, de attól még bűncselekmény. Ami Jelen esetben a TI hibátok, hogy megtörténhetett.

2020. okt. 27. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!