Ez elvarhato lenne egy 5 evestol?
Az én fiam 4 éves korától tudja. Aztán az oviban persze elfelejtette. Az apja erre rá is segített, mert öltöztette. Nálam persze nem volt ez, mert mikor 5 lett, épp az öccsét vártam, meg amúgy sem vagyok híve az öltöztetem inkább, hogy gyorsabban elkészüljön dolognak, de kb egy fél éve mult nála el ez a lassúzás, mióta kezdte az utolsó évét az oviban. Az apja is leszokott az öltöztetéstől, es végre felfogta, hogy ha nem igyekszik, lekéssük a buszt(velem buszozás van,az apjával nem). Ehhez is az kellett, hogy 2x lekéssük.
Szóval szerintem egy 5 évestől igazán elvárható, hogy egyedül tempósan öltözzön, mert meg tudja csinálni, csak ha hagyjuk, akkor visszaesik, mert bedőlünk a nem tudom dumának.
Nálunk is hasonló a helyzet.
De néha szereti, ha "kényeztetjük" , így ha nem kell kapkodni és többfelé szakadni, felöltöztetjük. Nem minden nap kéri és ha mondjuk, hogy nem fér bele az időbe, akkor megcsinálja maga.A
Oviban meg kb. minden anyuka vezényel.😀 Vicces szokott lenni, amikor olyanokat hallani, hogy Xy, vedd le a cipőd, Zx az öltözésre figyelj, ne xy-ra...
"Vicces szokott lenni, amikor olyanokat hallani, hogy Xy, vedd le a cipőd, Zx az öltözésre figyelj, ne xy-ra..."
Az tényleg az. Bevallom én is csináltam, most elég annyit mondanom, hogy lekéssük a buszt, 1 perc alatt felöltözik.😂
3,5 évesem is egy perc alatt fel tud rendesen öltözni ha számára kedves cél lebeg a szeme előtt, reggel az ovi nem olyen :S
Még a 6 évest is megint nekem kell öltöztetni mert ha rá várnék sosem érnénk be
#6 a kérdező írta, hogy meg tudja csinálni, ha akarja.
Amikor nem vagyok ott, az én gyerekem is megcsinálja maga, mivel az oviban nem tudnak 30 gyereket öltöztetni.
Nálam engedi meg magának azt a luxust, hogy öltöztetni kell.
Mivel tudom, hogy meg tudja csinálni, ezért nem éri meg vitatkozni vele. Néha belefér, hogy segítsek neki.
Itt is meg tudná csinálni egyedül mindegyik, csak nem figyelnek, épp nyűgösek, épp izgatottak, épp könnyen kiakadnak, épp mással foglalkoznak. Attól, hogy problémáik vannak, még nem azt jelenti, hogy nem képesek rá, csak hogy több dolog zavarja őket abban, hogy végrehajtsák a dolgot, játszanak cipőhúzás helyett, sírnak mert a cipzàr elsőre mellément, pedig másodikra sikerül, csak megelőzi egy 10 perces hiszti a kudarc miatt, mert leköti őket, hogy a többiek beszélgetnek és elfelejt megmozdulni.
Az az 5 éves, akinek nem megy magától! gyakran az öltözés, az le van maradva valamilyen területen(a kiscsoportosok harmada egyedül húz kesztyűt is utasítgatás nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!