Mikor kezdet el beszélni?
Azokat az anyukákat kérdezem akiknek a gyerekük többnyelvű,hogy mikor kezdett el folyamatosan beszélni a gyermekük? Érdemes e az ilyen gyerekeket is elvinni szakemberhez,logopedushoz?
Azt olvastam ,hogy a több nyelvű gyermekeknél normális ,hogy később kezdenek el beszélni folyamatosan,de mégis mit jelent ez , mennyire később? Vagyis mi a határ?
Kisfiam Novemberben lesz 3 éves és két nyelvű. mindkét nyelvet érti és beszél , szavakban ..de már van 2 és három szavas mondata is,de nem beszél folyékonyan. Azt is tudja már ,hogy én hozzám magyarul kell beszélni ,apahoz szlovákul , természetesen mèg sokszor mixeli ,de szerintem ez is normális...sőt , ha megkérdem apa azt hogy mondja akkor mondja az apuka nyelvén. Szóval szerintem elég ügyes,de azért nyilván aggódom is.
Lesz egy pont ahol átlendül, és minden rendeződik. Kicsit később mint azoknál akik egy nyelvet gyakorolnak, de ez érthető. Nálunk a magyar-angol megy. Én magyarul beszélek velük, a férjem pedig angolul.
Amúgy az, hogy “keveri”, csak annyi, hogy nem tűnik fel neki, hogy a másik nyelven szólalt meg. Ez nálam is előfordul, hogy ritkán egy-egy angol szó belecsúszik a beszédbe, mivel hirtelen úgy jutott eszembe, nem tűnik fel, csak később. Amit leírtál az teljesen normális fázis a két nyelvet tanuló gyerekeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!