Nittababy kérdése:
Mikor kezdet el babátok beszélni és miket?
Figyelt kérdés
Az én kislányom 16hónapos ezeket tudja !!AKA(apa),ányá(anya),dádá, ad ide,aggyá,2012. júl. 18. 13:16
1/7 anonim válasza:
Nekem is 16 hónapos a kislányom. 1 éves kora előtt már nagyon sok állathangot mondott. 1 évesen rámutatott az almára és mondta, hogy alma. Ez volt az első igazi szava. Eleinte lassan gyarapodtak a szavak, de kb 1 hónapja mindent elismétel utánunk, főleg ha olyan kedvében van. Most már nagy sok mindent mond, fel se tudom sorolni. De mindenki más ütemben fejlődik, a Te lányod sincs lemaradva.
2/7 anonim válasza:
teljesen jól halad, kb. az én fiam is így kezdte ilyen idős korában. NÁlunk ez első szó az EVE volt, vmiért így nevezte a kutyát - mint később rájöttünk. :D
3/7 anonim válasza:
15 hónapos kisfiam szókincse: annnnya, aba (apa), mamma - és ennyi. 1 évesen kezdte el ezeket mondogatni, akkor még ment az "igen" is, és egyszer tisztán kiejtette a "tejcsi"-t is, aztán úgy döntött, többet nem mondja ezeket.:)
4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat!!!jó babázást nektek!!
2012. júl. 18. 14:15
5/7 anonim válasza:
15 hónaposan mondta ki az első két szavát, szinte egyszerre: nem és gyere. Kétéves koráig nagyon lassan ment a beszédfejlődése, áprilisban volt a szülinapja, de még mindig csak olyan tíz szót mondott. Azóta eltelt három hónap, eszméletlenül felgyorsult a folyamat, már mondatokban beszél.
6/7 anonim válasza:
A kislányom 8 hónaposan mondta először azt, hogy adá-adá (adjál), annnya, aba (apa), ezeket tudatosan. Azonkívül mondja, hogy baba (ezt nem hiszem, hogy tudatosan), meg most a bau-bau (ez vau-vau akar lenni, mert a kutyusnak mondja). Már lassan 10 hónapos, de több szót nem mond azóta sem.
7/7 anonim válasza:
16 hónapos, vauvau, cic, apa, toll, tea, baba, poá(pohár),papu(papucs), nem, kb ennyi. egy szókapcsolata van: baba hol? ha keresi a babáját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!