Mennyi idös korában kezdet el beszélni a kisgyereketek?
Mind akettő 2 évesen kezdett el foylamtosan beszélni, előtte is beszéltek, de onnantól indult be.
A kicsi most 2,5 éves, egséz nap mondja, kérdezi
Egy évesen mondogatta néhány szó első szótagját, kb 15 hónapos kortól mondhatom azt, hogy az már beszéd, amit csinál...
Másfél évesen két-három szót egymás mellé rakott, tehát kis tőmondatokat mondott.
Most 23 hónapos, mondatokban beszél, jól ragoz, jól használja a személyes névmásokat........az egyetlen probléma, hogy nehezen érthető a kiejtés. Mi megértjük, de idegenek sokszor nem. Kihagy pl. mássalhangzókat (virsli = víi), de ez biztos javul majd.
utolsó előtti vagyok: nekem a lányomnál volt nagyon erősen érezhető a visszaesés, mikor ovis lett.
Ő is hamar kezdett beszélni, két évesen folyékonyan és tisztán beszélt, egyedül a "r" hanggal voltak problémái.
Kiscsoportban még nem vettem észre változást, de középsőben már érezhető volt, hogy az új kicsit "hatnak rá", és elkezdett gügyögni, selypegni....most nagycsoportra sem lett jobb a helyzet, ráadásul most már az öcsitől is átvesz néhány rosszul ejtett szót....szerintem végül logopédus lesz belőle. Ami nagyon bánt, hogy tényleg nagyon szép tisztán beszélt, most meg a "r" már jól pörög, de egy csomó hangot nagyon gügyén ejt :-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!