Milyen fejlesztő játékot érdemes venni egy 2 évesnek, ami tényleg hasznos, játszik is vele, nem csak szétdobálja?
Én vettem tavaly egy 2 évesnek memória játékot. Persze, nem úgy, hogy odaadod neki és játszon, hanem foglalkozni kell vele. Én olyat vettem, amin különböző tárgyak és állatok is vannak (kevert), és felismerte, hogy az kutyus, és megkerestük a párját.
Akár puzle-t is vehetsz, vannak olyanok, amelyek 0-3 évesig vannak. Egy gyerek 5-6 évesen is szét dobálja, de ha foglalkoznak a gyerekkel és közösen játszatok, nem csak a kezébe nyomjátok, akkor szerintem nagyszerű ajándék és fejlődik is!
Montessori játékokat
Ikea forgó tojàs fotel
Vagy egyensúlyozótölcsér
És elvinném tsmt-re
/ én gyerekem szintén így volt.. kell a kezelés/
Szívből ajánlom a Grapat játékokat! Faék egyszerűek, de olyan mértékben fejlesztik a kreativitást, képzeletet, koncentrációt, kézügyességet, hogy hihetetlen. Varázspalló, Pikler-háromszög, szivárványhinta, építőkockák, szerepjátékokhoz kellékek már mehetnek neki, fa puzzle, fa állatok, hangszerek, amikkel ő is tud már hangot adni.
Minél egyszerűbb egy játék, annál több mindent fejleszt! Egy fakocka a világ minden elképzelhető tárgya lehet a képzeletben, de egy zenélő-ugató-csillogó-futkosó kutya az csak az lehet, ami. Ajánlom az Egyszerűbb gyermekkor című könyvét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!