Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ahol van már baba a családon...

Ahol van már baba a családon belül, ott utána a második babának mindig ahhoz kell igazodni, amit az első baba szülei csinálnak/akarnak?

Figyelt kérdés

A sógornőmékkel kb. 1 év különbség lesz a babaink között, az övé volt az első kicsi a családban, nyilván minden körülötte forog, a mi babánk azért már fele olyan érdekes sincs.

Na most ilyenekre gondolok, hogy ők nevezik X néven a nagyszülőket, ami nem feltétlenül jön be nekünk, akkor a mi gyerekünknek is muszáj lesz így hívnia őket, hogy ne legyen keveredés? Vagy ök pl. Jezuska fanok, én nem akarok Jézuskázni karacsonykor, de muszáj lesz, különben mi leszünk a bunkók? Ők minden héten feltesznek 1-2 képet a Facebookra meg folyton fotózásra jarnak a kicsivel, tőlem ez messze áll, de most akkor ha én meg èvi 2 képet teszek fel, akkor a rokonok majd azt gondolják, én nem szeretem annyira a gyerekem? Vagy ők pl. adnak édességet, én 2 év alatt nen akarok, de muszáj leszek, mert ha pl. nagyszülőknél találkozunk minden héten, ők ugyis adnak az első unokának és akkor én nem mondhatom, hogy az én 11 hónaposomnak mondjuk ne adjanak?

Ezek csak példák, hogy érthetőbb legyen, mire gondolok. Akié "csak" a második baba a családban, annak el kell fogadnia, hogy mindenben az első baba szokásaihoz kell majd alkamazkodni?

2020. szept. 26. 13:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
93%
Ja, még a Jézuskához. Ha náluk van, nálatok meg nincs, akkor itt részedrő van szükség némi diplomáciára. Majd odafigyelsz, és az ő gyerekük előtt semlegesen fogalmazol. Nem mondod, hogy ezt a barbiet Jézuska hozta, de azt sem, hogy nézdmitvettemneked!!! Hanem azt mondod, hogy tessék, ez a te karácsonyi ajándékod.
2020. szept. 26. 13:51
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem. Sőt, nálunk olyan is van, hogy egy családon belül a nagyszülőket másképp hívják a gyerekek.

Pl egyik nagymama az 1. gyereknek Mami, a másodiknak Nagyanyó.

Jézuskázni sem kell, de akkor pl úgy ell alakítani a programokat Szenteste, hogy Jézuska előtt elmenjetek vagy utána érkezzetek vagy Jézuskázásnál magyarázzátok el a gyereketeknek, hogy mi a szitu, hogy ne kezdjen el ott magyarázni a másik gyereknek / gyerekeknek, hogy dehát ezt Anyáék tették be a fa alá.

Az édesség olyan, hogy nálunk a másik családban nem is adtak a kicsiknek, megkérek, hogy ne adjunk édességet és nem vittünk. Semmi sértődés nem lett belőle.

2020. szept. 28. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!