Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szülés óta (2 éve) nem...

A szülés óta (2 éve) nem vagyok éhes, nem tudok enni?

Figyelt kérdés

A szülés előtt 65 kiló voltam, 175 cm-hez. Vékonynak tűntem, mert sokat sportoltam, és figyeltem a táplálkozásra már nagyon hosszú évek óta. A terhesség alatt nem lett nagy hasam, nem híztam igazán, gyorsan visszanyertem a szülés előtti formám.

A szülés óta azonban nem esik jól enni, és soványabb lettem mint valaha. Nem igazán vagyok éhes, néha akkor jut eszembe hogy nem ettem, amikor már szédülök amiatt h leesik a vércukrom. Gyerekkoromban gyakran fájt a gyomrom, és most ez is visszatért, néha ezért is nem eszek.

Orvosnál voltam, nem vagyok allergiás, semmit nem találtak. Azt modták mentális eredetű.

Volt így valaki? Anyukám és a párom sokat bántanak emiatt, tudom féltésből, de akkor is! Miért lehet ez?

2020. szept. 22. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Ha azt mondják, hogy mentális (amúgy nyilván mindenre ezt mondják, amire nem találnak magyarázatot), akkor viszont én megkeresnék egy jó pszichológust is. Hátha tud valami okosat.

Talán annyira féltél az elhízástól (írod hogy szülés előtt is vékony voltál, sportoltál stb.), hogy ez a félelem beragadt.

2020. szept. 22. 08:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok mint te. Nekem két gyerekem van egy éves korkülönbséggel. Egész nap nem is vagyok éhes, és este jut csak eszembe, hogy enni kéne.

Próbáld meg azt, hogy minden nap keresel időt az evésre. Nem kell azonnal betolnod egy hétfogásos menüt. Reggel megiszol egy adag smoothiet, ebédre eszel egy-két szendvicset, és vacsira valami főt ételt. Illetve én azt tapasztaltam, ha csak valami kis dolgot is eszel reggelire az meghozza az étvágyamat, még ha előtte egyáltalán nem volt.

Érdemes leget kísérletezni, hogy nem e változott meg az ízlésvilágod (nekem megváltozott).

A másik tippem pedig a szülés utáni depresszió.

2020. szept. 22. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
*kis dolgot is eszem
2020. szept. 22. 11:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát ha nem találtak semmit akkor igen mentális probléma. Pszichológushoz tudsz fordulni, addig is szerintem az étkezési szokásaidon változtass. Nem tudom hogy eszel de ne várd meg még éhes leszel. Legyen egy napi "terved" mikor eszel. Nem muszáj a 3 fő étkezéses dolgot betartani egyél többször kicsiket napi akár 6-7 alkalommal. Illetve a folyadék pl smoothie. Könnyű kajákat válassz, az evési szokásokat lehet rendszerhez szoktatni. Vagy fordulhatsz esetleg dietetikushoz lehet ő még okosabbakat tudna mondani.
2020. szept. 22. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!