Két évesen épp csak tíz kiló? Ennyire ritkaság?
Az én lányom is ilyen kis vékonyka. Sose volt nagy evő.
Mi kivizsgáltattuk, de szerencsére semmi szervi elváltozást nem találtak. A vérképe tökéletes, egyszerűen neki ennyi kaja elég.
Barátnőm lánya is ilyen. A 3 évese 13 kg, a másfél évese 11 kg. A nagyobbat ők is elvitték gasztroenterológiára, de nála se találtak semmi gondot.
Volt vérvétel, ami elvileg rendben van, bár néhány értékére azt mondták, hogy a határon van, de végül is még jó. Ezen nem sok minden volt, néztek vasat meg pár ilyen alap értéket. A gyerekorvos elküldött korábban gasztróshoz, aki annyit mondott, hogy adjak neki enni többet meg itassam vele ezt a tápszert, amit felír. Amit a gyerek nem iszik meg. Meg megnézték, hogy vashiánya van-e, mert korábban kellett neki vas. Akkor még egy éves sem volt, akkor is egy ilyen tápszert írtak neki fel, amit egyszerűen nem tudtam vele megetetni. Most nem vashiányos. Erre aztán mindenki csak annyit mondott, hogy hát hmm hmm, de nagyon kicsi, biztos nem adok neki rendesen enni. Úgy érzem, mintha úgy lennének vele, hogy ők megmondták, hogy itassak vele x tápszert, de én biztos direkt nem adom, úgyhogy elkönyvelték, hogy én akkor ez van, kész. Felszívódási zavart hogyan néznek? És kicsoda?
A családban van gluténérzékeny, meg laktóz érzékeny is. Semmi ilyesmire nem vizsgálták. Mondom, vashiány felmerült, volt, már nincs, meg hogy adjak neki tápszert. De bakker két évesen biztos, hogy az a megoldás, hogy valami tápszert adjak neki? Leírást megnéztem, betegség miatt kialakult alultápláltság miatt javasolt inni. Ráadásul 3 éves kor alatt nem is ajánlott. Hát elég ijesztő, hogy szerintük ez kell neki, de azt nem nézik meg, hogy mégis miért?
Milyen magas a lányod?
Hova valósiak vagytok?
Dunaújvárosban tudok ajánlani egy nagyszerű gyerek gasztróst, akinél mi is voltunk vizsgálaton.
A doktornő nézett komplett vérképet, széklettenyésztést, vérből allergia vizsgálatot, hasi uh-n bélfalvastagságot, vizsgálta cisztás fibrózisra.
Elárulhatnád, hogy mekkora magassághoz!
Mert ha csak nem 90 centi felett van, nem akkora katasztrófa, hogy csak 10 kg.
Lányom 89 cm, 10,5 kg volt és még rendesen pocakja is volt ennyivel.
Egyébként nem akkora nagy szám 2 évesen tápszert inni. Eleve 2-3 éves korig javasolják, ha szívesen issza.
5 évesem még mindig kap speciális tápszert izomtónus probléma miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!