Miért üvölt úgy a gyerek, mint akit ölnek?
Nincs gyermekem, így nem látok bele a probléma gyökerébe, de az utóbbi években valami furcsa feltűnt. Anno ha mi játszottunk a játszótéren, ovodában, iskolában nekünk is volt egy hangszintünk. Nyilván, hisz játszottunk, próbáltuk egymást túlharsogni.
Mostanság viszont különös dolgokat tapasztalok. Az ablakom alatt van egy játszótér. Nem mondanám, hogy rengetegen játszanak ott, de akik ott vannak, mind ilyen.
A gyerekek üvöltenek és visítanak. Nem szimpla játékbeli sikkantgatások, hanem ha nem tudnám, hogy az ott egy játszótér, akkor azt mondanám, hogy azt a gyereket ölik. Üvölt torkaszadtából, a semmiből elkezd sikítani.
Nem azt mondom, hogy a gyerek maradjon csendben, szó sincs róla. De miért van az, hogy a mai kisgyerekek úgy üvöltenek, mint a sakál, ráadásul saját magukban. A szülők nem szólnak rá, gyakorlatilag nem is érdekli (ahogy figyeltem az ablakból).
Velem van a baj, vagy már tényleg teljesen durva, hogy egy kicsi gyerek úgy üvölt, mint akit épp kínoznak? Ráadásul ez a szülőnek teljesen természetes. Egyáltalán miért nem normálisan játszanak, még elfogadható hangszinten?
Értem én játszótér, azért van, de csukott ablaknál tele bérházak között igen is zavaró, hogy néha azt sem tudom elképzelni, hogy azt a gyereket valaki kínozza, vagy ez nekik a játék.
"Velem van a baj"
Igen, veled van a baj. Az Erő nincs veled, az tuti, csak a sz*r és a baj.
En par éve ovival szemben laktam, de nem tapasztaltam ilyesmit. Persze kiabáltak a gyerekek meg ilyenek, de semmi extra.
A ballagasi műsort meg mindig az ablakból végignéztem. Tok cukik voltak 😀
#15 mert a szülők nem verhetnek le 2 nevelő pofont. Hidd el néha nem könnyű megállni, de inkább megteszed, minthogy a gyámügy kérdőre vonjon.
Mert ha megütöd az a baj, ha nem ütöd meg, akkor meg az.
Régen ilyen téren könnyebb volt a szülők élete. Régen egy nevelő pofon és megtapsolták az anyukát, hogy milyen jó szülő, látszik, hogy neveli a gyerekét. Most ha szépen kommunikálva neveled a gyereked, akkor olyan, mintha semmit sem csinálnál, mert nincs akkora show.
Szóval szerencsére ez a szülő generáció nagy része tud uralkodni magán és nem veréssel nevel, de tény több idő is, mire a gyerek megérti.
Én mindig panelban laktam játszótér felett. És mindig hangosan üvöltöttek a gyerekek, "mint akit nyúznak". Ezt a mondást sem véletlenül használták már nagyanyáink is. Mert akkor is ilyenek voltak a gyerekek.
De akkor mindenki kötelezően szült több gyereket, így tudták mivel jár. Most divat utálni őket és 30+ gyerektelenül meditálni és bezzegelni, hogy a mi korosztályunk milyen csendes, nyugodt, okos, illedelmes generáció. Csak ne szóljanak hozzánk.😂
16.-nak.
Gyámügy? Bebafna, ha nem pofozhatnám a saját kölyköm.
18.-nak.
Volt csajom ovi mellett lakott...azóta pláne nem kell gyerek.
Most láttam nem oly régen az egyik ABC-ben egy kissrácot, aki üvöltve beszélt, kicsit sajnáltam is, biztos beteg gondoltam magamban, a mienk pl. ilyet nem csinált, rokonságban sem volt ilyen. Erre kiderült, hogy csak szimplán akaratos és az anyjával így komminukál:
-párbeszéd: Anya!!!! (mindezt ordítva) megveszed nekem a fagyit akkor, jó?
- anyja: nem, nem veszünk fagyit, amúgy is ez majd 1000 Ft-ba kerül
- gyerek: belerúg a lábába és ordít, de vedd meg most!
- anyja: még mindig csak bűbájosan csevegve terelgeti a gyereket, hogy majd legközelebb stb.
Hol itt a hiba?- oké közterületen nevelni egy ilyen gyereket tényleg ciki, belátom, de hogy az anya nem foglal határozott álláspontot az is biztos, nem rendezte a szülő-gyerek viszonyt sem ott a helyszínen.
Ha az én fiam ilyet művelne, az fix ott a helyszínen lefixálom ki a felnőtt ki a gyerek és mit szabad neki, valamint mit nem.
Szerintem a nevelés és a szülői minta sokat számít. Sok a frusztrált gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!