Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen tudott a gyereked...

Hány évesen tudott a gyereked tablettát lenyelni?

Figyelt kérdés

Most kellene szednie vitamingyöngyöt, kb 3mmes az átmérője.

Próbáltam vele lenyeletni kis kenyérgalacsinokat, de az 1 mmes félhangyányi darabot sem tudja lenyelni, mert rossz helyre megy, a szájában marad(szerintem azért mert fél, nem meri nyelni). Most lett 6, valami remek ötlet? Próbáltam mutatni vastagszívószállal meg orrcseppvéggel, hogy akkora kb a nyelőcsöve, nem fog fennakadni, meg sokkal több nagyobb darabot nyel, de nem hatott. Mikorra érett meg erre a gyereketek, hogyan lehet erre segíteni?

Nem megoldás a folyékony cucc, sem a rágótabletta, sem a gumicukor, mert kegyetlen rossz az íze, mindet próbáltuk.

2020. szept. 15. 09:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
64%

Rossz az íze, na és? Én sem tudtam lenyelni gyerekkoromban a tablettát, de mindig olyat kértünk, aminél nem gond, ha szétrágom.

Bevesz, megrág, vizet rá és gyorsan lenyel, kész. Keserû volt, de csak pár másodperc, jobb, mint öklendezni a tablettától. Az én lányom négy éves, és simán megérti, hogy rossz az íze, de szükséges. Esetleg kap utána egy kis kocka csokit, vagy egy kanálka mézet, ami elveszi az utóízét.

Amúgy a kérdésre válaszolva, középiskolás koromtól tudtam lenyelni egészben gyógyszereket.

2020. szept. 15. 09:50
 2/20 anonim ***** válasza:
86%
10 evésen se akarta megenni....
2020. szept. 15. 09:55
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Vegye be a szájába és igyon valamit rá, a folyadék le fogja vinni és az ízét se lehet érezni. Óvodás koromtól fogva minden gyógyszert így veszek be és a gyerekeim is így veszik be őket.
2020. szept. 15. 09:56
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Csatlakozom a hármashoz, jó nagy korty folyadékkal szerintem lemegy. Főleg, hogy ezek a vitamingyöngyök még lekerekítettek is. A kenyérgalacsin rosszabb szerintem mert az tapad ahogy elázik.

Az én lányom hatévesen tudott már tablettát lenyelni, Vermoxot kellett kétszer bevenni, minden gond nélkül lement ivással. Mondjuk az is pici. Nem próbálkoztunk előtte semmivel.

Ő a szirupokat utálja, főleg az antibiotikumokat (az is 6 évesen kellett utoljára skarlátra és én kértem volna tablettát helyette már akkor is, de nem volt sajna), százszor inkább lenyel egy tablettát.

De gyerekfüggő a dolog, az egyik unokatesójánál meg azzal kínlódtak, hogy már egy fél üveg szirup volt az adagja, de nem ment a tablettalenyelés még iskolás korában sem sokáig.

Menni fog, készítsetek oda egy pohár folyadékot, amit szeret, és annyit igyon rá, amennyit akar.

2020. szept. 15. 10:10
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromba nagyon sokáig nem voltam képes lenyelni a gyógyszereket, így általában lekvárral együtt kellett bevennem. Azóta is érzem a baracklekvárnál a gyógyszerek keserű utóízét. :D

Nekem az segített, hogy a TicTacot sikerült lenyelnem és ez olyan sikerélmény volt, hogy tudtam, hogy akkor a gyógyszert is le tudom nyelni. Kb. elsős lehettem.

2020. szept. 15. 10:13
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

én huszonévesen is kettéharapok tablettákat, mert nem megy és kész... szr az íze, dehát mit csináljak? vagy ez vagy le kell egyben nyelni. hagyd rá szerintem, harapja el és nyelje le úgy, lehet hogy eléggé ad az ízekre ahhoz, hogy legközelebb inkább lenyelje egybe (öcsémnél pl. így jött össze, nálam ez se segített)

(nem élettel összeegyeztethetetlen hiányosság amúgy)

2020. szept. 15. 10:23
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 4 évesen lenyeli, én viszont emlékszem, hogy 18 voltam mire sikerült a legapróbbat!

Valahogy mindig rettegtem tőle

2020. szept. 15. 10:43
 8/20 A kérdező kommentje:

Halolaj, annyira rossz hogy èn is öklendezek, feljön minden a gyomromból, pedig jó példát akartam mutatni.

Nyilván vízzel próbálja, a tiktaknak kb az 1/4ed része a cucc!

Lehet a kenyér ragad, akkor keresek valami mást, mondjuk szőlőmagot gyakorlásnak..

Eddig minden sziruphoz le kellett fogni, már nem akarom!

2020. szept. 15. 10:48
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Méz és víz?
2020. szept. 15. 10:51
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Hármas vagyok. Víz helyett valami édes, szörppel próbáld, a vízben lehet érezni az ízét.
2020. szept. 15. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!