Gábor név kisfiúnak?

Szerintem is nagyon szép név. És nekem is jobban tetszik, mint
Nem fogják Gabinak hívni, ezen ne izgulj. Nekem is volt Gábor kollegám, sose GAbizta le senki, sőt iskolába is volt Gáborunk, most fiamnak is van és nem Gabizták őket sem.

Annyira nem tudják kimondani külföldön ezt a keresztnevet, hogy pl. a fél világ ismeri Gabrielle Seyfert műkorcsolyázó nevét. Ráadásul pont a becézett GABY formában.
De a becézetlen alakkal sincs semmi nehézség, mert a Gábor Zsazsa neve is elhangzott már pár nyelven.
Ennyi. ;)

Kulfoldon elunk, kislanyt varok de a fiunevunk Gabor volt. Pont azert mert ugy ejtik ahogy le van irva, szemben a ferjem altal preferalt Peterrel aki Pitör lett volna vagy Gergely aki minimum Gergeli vagy Dzsergeli.
Ahol elunk, ott eleg ismert a Gabor cipo es Gabor Zsazsara is sokan emlekeznek meg. Szerintem egy korrekt nev es nem kotelezo becezni, mi nem tettuk volna.

Hát inkább kisfiúnak adnám, mint kislánynak :D
Egyébként szerintem sem a Gábor a legrosszabb névválasztás, ha nemzetközileg is kimondható nevet keresel- egyik kollégám Károly, róla eleinte a külföldi partnerek azt hitték, hogy nő (Karolina mintájára, először Karoli-ként is nevezték telefonban), egy barátom meg Gergely, Hollandiában él, következetesen Gergelinek szólítják. Szóval azért az, hogy Gabe-nek szólítják vagy rövid Á-s Gaborként, az szerintem nem egy lehetetlen dolog. A Gabit meg én csak Gabriellákra hallottam aktívan használatban, Gábor ismerőseimet mind vagy Gábornak szólítottuk, vagy valami alternatív, általuk megszabott becenévvel (pl valamelyikük a vezetéknevéből származtatott becenevet). Szóval ha csak ez tart vissza, akkor ne aggódj.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!