Gábor név kisfiúnak?
Figyelt kérdés
Egy bajom van vele, hogy külföldön ez nem éppen kimondható, firdul elő. Meg a Gabi becézés undorító.2020. szept. 3. 12:43
2/30 anonim 

válasza:

Nekem is a Gabi becézés miatt nem tetszik. De akkor miért merült fel ha nem jön be?
3/30 anonim 

válasza:

Szerintem teljesen vállalható. De ha nem tetszik, akkor mi a kérdés?
4/30 A kérdező kommentje:
De, nekem nagyon tetszik, szerintem a legszebb férfi név. Így, hogy: Gábor.
Viszont a Gabi becézés, fuu. Oké, hogy nem mondod rá. Meg szerintem külföldön nem éppen kimondható...
2020. szept. 3. 12:56
5/30 anonim 

válasza:

Kimondható külföldön is. Nem olyan bonyolult. Nincs benne, gy, ny, sz, zs, ty, stb. amik leginkább gondot szoktak okozni.
De egyébként külföldön éltek? Vagy miért a külföld a szempont most? Ha majd ő külföldre költözik, akkor meg már az ő dolga, hogy hogyan szeretné, hogy szólítsák.
6/30 anonim 

válasza:

Én ismerek 3 Gábort, egyik se Gabi, nem becézi így öket senki, külföldön, hogy ejtik ki, nekem ez nem lenne szempont, látják, hogy más anyanyelvű, feltalálják magukat, vagy megtanulják kiejteni, vagy keresnek neki becenevet.
7/30 anonim 

válasza:

A férjem is Gábor és ha a gyerekem fiú lett volna, ő is Gábor lett volna. Engem sose zavart ha leGabizzák,-őt se- de szokták Gabesznak és csak simán G-nek is hívni. Külföldi barátaink is simán kimondják, hogy Gabor...nincs vele gond.
8/30 A kérdező kommentje:
Mert ha külföldön akarna boldogulni, lehet én is!
2020. szept. 3. 13:13
9/30 anonim 

válasza:

Teljesen normális szerintem. Amúgy, ha külöldön az olyan neveket, mint a Zoltán, az András, vagy a Béla ki tudnak mondani, akkor a Gábor sem okozhat problémát. Sőt, volt ismerősöm, akit Zsuzsannának hívtak. Külföldi ismerősök megtanulták kimondani, bár kissé nehezen ment nekik először.
10/30 anonim 

válasza:

Még az Orsolyát is ki tudják mondani :) Ahhoz képest a Gábor egyszerű. Amúgy meg, nem muszáj gabizni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!