Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gábor név kisfiúnak?

Gábor név kisfiúnak?

Figyelt kérdés
Egy bajom van vele, hogy külföldön ez nem éppen kimondható, firdul elő. Meg a Gabi becézés undorító.
2020. szept. 3. 12:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%
Kisfiam Gabor, olaszorszagban elunk az oviban Gébnek hívják
2020. szept. 3. 13:56
 12/30 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem úgy is csúnya, hogy Gábor..bocsi.
2020. szept. 3. 13:56
 13/30 anonim ***** válasza:
91%
Úgyse az lesz a papírjain, hogy Gabi. Meg nem űgy fog bemutatkozni, hogy Gabi vagyok.
2020. szept. 3. 13:58
 14/30 A kérdező kommentje:
Még gondolkodom. Szerintem így, hogy Gábor szép.
2020. szept. 3. 14:03
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tetszik a Gabi becézés, akkor majd nem úgy becézitek.

Külföldön nem tudják kimondani?

Olyan nincs, hogy Külföldország. Van ezerféle más nép, más nyelv, más hangzókészlettel. Alapvetően úgyis minden hangot másképp ejtenek. Pl. az angol nyelv nem ismeri az "a" hangot, sem a hosszú "á" hangot. Csak az "á"-t röviden ejtve. Azt meg mi nem használjuk (bár ki tudjuk ejteni). Lehet lovagolni az írásmódon is, mert az ékezetes betűket pl. az angol nem ismeri (á, é, ö, ü). A hosszú ékezeteseket (í, ó, ő, ú, ű) sem az angol, sem a német.

Külföldön mindenkinek a neve idegenül cseng, ezen tök fölösleges rugózni.

2020. szept. 3. 14:10
 16/30 anonim ***** válasza:
8%
Nem tetszik a Gábor, tucat, régies mostmár és nagyon kemény hangzású név, külföldön ráadásul vezetéknév hangzatú. A Gábriel sokkal vállalhatóbb és külföldön is sokkal értelmezhetőbb illetve becézni is jobban lehet nem csak a Gabival ami szerintem is ocsmány.
2020. szept. 3. 14:17
 17/30 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem ismerik van olyan márka, hogy Gabor cipőt árulnak. Ha nemzetközibbet keresel, akkor lehet Gábriel is.
2020. szept. 3. 14:20
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
De, Europaban a Gabor marka miatt szerintem ismerik, es ki tudjak mondani. Mi Nemetorszagban elunk, igy fontos szempont volt, hogy nemzetkozi nev legyen, a mi listankon nem volt rajta, de csak azert, mert bar szep nev, nekunk nemannyira tetszik. Szoval, ha ez tart csak vissza, akkor ezen ne muljon. A becezesre meg annyit, hogy 3 evesen mar o maga is kikerheti maganak, siman be lehet tanitani, addig pedig megkerhetsz mindenkit, hogy Gabornak hivja, ne becezze, vagy adsz a becezesre masik alternativat. Mi nem vagyunk becezos tipusok, mikor a Marcell nevu gyerekem lemarcizzak, azt sem tudom sokszor hirtelen, kirol beszelnek :D
2020. szept. 3. 14:30
 19/30 A kérdező kommentje:

Be lehet tanítani 🤣🤣🤣

Ezen jót nevettem, de igazad van!

Szerintem egyébként nem régies! Nekem az a Ferenc, József, Sándor, Lajos...

Illetve ezt simán adható most is, nem öreges...

2020. szept. 3. 15:01
 20/30 anonim ***** válasza:
91%
Vicces is, mikor a nagyobbik gyerekem kiabal, hogy ot nem iiiigy hiiiivjak :D Persze, kesobb sulhet el visszafele is, mikor majd o donti el, hogy marpedig ot Gabinak kell hivni, mert a Gabort hirtelen megutalta :D Szoval gondold at, ha tenyleg annyira utalod azt a becenevet.
2020. szept. 3. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!