3,5 éves gyermekem minden reggel sírva megy be az oviba, meddig fog ez tartani?
szia!
leírom, hogy nálunk hogy volt, bár szerintem minden kisgyerek más, nem tudni előre hogy meddig megy ez így. Mi amikor elkezdtük az ovit, 3 hónapig sírt. Aztán pár hónapig semmi, aztán megint elkezdte. Nekem csak annyit mondott mikor megkérdeztem, hogy miért nem akar menni, hogy anya ezt hagyjuk. Mindig arról mesélt hogy az óvónéni miket mondott, meghogy kiabált, és rájöttem, hogy nálunk őmiatta. Aztán a középső csoportot még mindig végig sírta. Most nagycsoportos, és most már nem sír, de nem hittem, hogy mi valaha is úgy fogunk menni oviba, hogy nem sírunk. Talán most már azért nem "mer" sírni, nehogy szekálják a csoport társai, de az óvónéni még mindig napi téma. Különösebb tanácsot nem nagyon tudok adni, nálunk nem volt semmi amivel vígasztalni tudtam volna, hiszen az óvónéni mindig ott volt. Meg kellene keresni az okát hogy miért sír, és ha lehet megoldást találni rá.
egy ötéves és 3 hónapos fiúk anyukája
Szia!
Köszönöm a választ. Csak olyan rossz, hogy minden reggel úgy kell otthagynom, hogy sír. Amikor elkezdte az óvodát nem sírt, még csodálkoztam is, hogy úgy szeretett menni. Akkor meg hétvégenként az volt a baja, hogy miért nem megyünk. Most pedig teljesen az ellenkezője, Própáltam kideríteni az ő kis szintjén / játékosan, mesélve/, hogy nem-e történt vele ott valami, de amikor elkezd mesélni az oviról mindig jókat mond. Már az egész család ovis képét előkerestük, hogy nézze meg, hogy mindenki járt oviba és hogy szerettük. Ilyenkor kicsit elgondolkodik, de aztán jön a reggel... Már arra is gondoltam, hogy nem-e az a baj, hogy én itthon vagyok a 14 hónapos öcsével, őt meg "elküldjük" az oviba. De én úgy gondolom, azért egy gyereknek csak jót tesz ha jár óvodába. Főleg ha már elkezdte, nem kéne abbahagyni. Vagy rosszul gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!