Kisgyerek mellett hogyan lehet időt szakítani a házasságunkra azaz egymásra is? Nekem nem megy 1,5 éves anyukája
Nekünk is csak úgy megy hogy a gyerek minden második hétvégét a mamánál -anyósomnál- tölt..
estére ki vagyunk purcanva..
hétvégén van idő séta alatt könyvesboltba meg úgy ált. boltba menni beszélgetni de egyébként csak futó dolgokat tudunk megbeszélni annyira pörög minden hogy nincs idő átszellemülten normálisan beszélgetni ...
nekünk se ment- főleg a házasélet része.- ezért segit a mama... nagyon rendes egy szavam sincs.
1. válaszoló, nagyon irigyellek...
Már én is tettem fel hasonló kérdést, és nagyon rosszul estek az olyan válaszok, mint pl. "Ne feledd, MAGADNAK szülted a gyereket!".
Nekem csak akkor van segítségem (nagy átlagban mondjuk másfél havonta 1-szer), amikor tényleg valami olyan elintéznivalóm akad, amit lehetetlenség gyerek mellett megoldani. Ilyenkor segítenek a szüleim. De hogy felajánlják, hogy pl. minden második hétvége, ó, az egy álom lenne!
Mondjuk mi már 10 éve gyerekezünk, van egy picur és egy "nagy", és akapcsolatunk a második gyerek megszületése óta mondhatni válságos. De nem is tudom, mit várunk, hisz nincs 2 szabad másodpercünk egymásra, négyszemközti beszélgetésre, hogy a másik dolgot ne is említsem...
Szóval, válaszolva a kérdésedre: SEHOGY.
Az meg, hogy hívnánk egy bébiszitert 2 órára, és elmennénk moziba, édeskevés lenne.
Miért? :-) Azt mondják, hogy a második gyerek a vízválasztó? Ezt még nem is hallottam. :-)
Amúgy már az is megfordult a fejemben, hogy valami családdal meg kéne egyezni, és több napos "csere-gyerekfelügyeletet" tartani mondjuk évente 2-2 hetet. De nagyon utópisztikus gondolat, tudom... Csak úgy eszembe jutott.
Nekünk egész jól megy, bár ez a férjem érdeme is. Nálunk fényévekre laknak a nagyszülők, semmi segítségünk nincs. Mióta megtanítottuk a gyerkőcöt egyedül elaludni (10 hós korától), azóta mindenre van időnk. Napközben igyekszem bevonni a picúrt a házimunkába, de 1-2 óránál többet nem veszek el a vele töltött időből. Amíg alszik (naponta 2 órát egyben), addig megfőzök. Mikor hazajön a férjem, akkor elrongyolok mosogatni, takarítani 1-2 órára, addig ő játszik a gyerekkel. Aztán fürdetés, vacsora, fogmosás és megy az ágyába aludni. Kb. 10-15 perc alatt elalszik magától, így este kilenctől már csak egymással foglalkozhatunk.
De kezdetben elég durva volt nálunk is a helyzet, nem akart az Istennek se elaludni este és még éjszaka is felkelt. Tényleg nehéz kisbabával fenntartani egy házasságot.
babiszitterkedem és én ezért vagyok. Nem szabad abab élni ,hogy a gyereknek csak veled jó.1-2 alkalom a bebiszitterrel és semmi gond nem lesz esténként! Tapsztalat.
Egy nőnek férje van és gyereke. És mindkét helyen meg kell felelni hogy jó legyen,nehéz de van rá megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!