Két éves kislányom elutasítja az apját? Kinél volt/ van hasonló?
A férjem mindene a kislányunk. Imádja. De ma valamiért teljesen elutasító volt vele. Sosem fordult még elő ilyen eddig. Nem hajlandó vele játszani, mindenre, amit próbál azt mondogatja, hogy 'nem Apa'; az is elhangzott tőle ma, hogy 'Apa rossz'... Nem tudjuk ezt hova tenni, nem tudjuk, hogy miért viselkedik hirtelen így. A férjem teljesen maga alatt van emiatt. Még sírt is (persze nem a kislányunk előtt)... és nekem is nagyon fáj ezt látni, hallani. A férjem a tenyerén hordozza a kislányunkat, viszont keveset van velünk, mert sokat dolgozik.
Van valami ötletetek, hogy hogyan kezeljük ezt a helyzetet?
Akinél volt ilyen; meddig tartott ez az időszak?
Talán nyűgös volt?
Nem volt kedve semmihez?
Nekünk még csak 3 hós a babánk, de már párszor előfordult hogy rá se nézett az apjára, direkt elfordította a fejét. Nem tudjuk miért.
Ez a szeparációs szorongás része
Most már nem ccsak anya van..
De apa minden reggel / vagy amikor/ elmegy.. ezzel a fájdalommal minden nap meg kell küzdenie..
Elutasító, hogy ne kelljen.. és ne fájjon.
Pont azt jelenti, hogy szereti
Bemásolom
A megoldást is.. nálunk bejött
Most komolyan? Az 1 éves gyerek azt sem nagyon tudja melyik bolygón van, és volt egy napja amikor ezt csinálta. Rögtön pánik van és apuka sír?
Mi lesz ha tényleg baj lesz?!
Lesznek ennél cifrább dolgok is, akkor mit fogtok csinálni?
Mindketten sírtok?
Hagyd már rá majd kialussza.
1 éves... 😥
A gyermek haragszik az apjára, mert az nincs ott vele. Ennyi.
Lesz ez még cifrább is, készüljetek fel!
Nálunk is ez van, csak a lányom már 4.5 éves. Egész nap apát kérdezi, ha meg az apja hazaér, dacol egy órán át :) Ilyenek a gyerekek. Ezt el kell fogadni.
Nem azért mondja nekem sem a lányom, mikor hazaérek, hogy menjek vissza az iskolába, mert nem szeret. Hanem így fejezi ki, hogy rossz volt neki a távollétem.
Ilyenkor nem szabad semmit erőlteti. Hadd dühöngje ki magát. Utána oda fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!