Nem tudom kezelni a kislányomat? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Egészen eddig, a kicsi másfél éves koráig azt hittem, mintagyerekem van. Egy édes-tündér.:) Nem vagyok egy ingerlékeny anya, türelmes vagyok, és mindig az volt az alapelvem, hogy türelem és odafigyelés nagyon fontos fontos, és mindez nem is esett nehezemre! Egy hónapja viszont teljesen kifordult önmagából a kislányom. Elkezdett "visítozni", mindenért!!! Reggeltől estig visítozás (kivéve az ebéd utáni alvást, ami mindig van), ha kér vmit (inni vagy enni stb.), azt is csak visítva tudja követelni, ha nem termek ott rögtön, annál jobban visít, és nem értem, miért, mert az esetek 90 százalékában azonnal ott termek és kiszolgálom. Amikor duplán visít, mert mondjuk nem engedtem meg vmit, akkor pedig dobálja is magát. Ha ilyen hiszti van és szép szóval és kedvességgel próbálom nyugtatni, annál jobban csinálja!!!! Ha ingerülten és mérgesen szólok rá, azt pedig meg se hallja. Ha nem figyelek rá direkt, akkor is percekig visít. Biztos elrontottam valamit, de nem jövök rá, hogy mit. Illetve nem tudom, hogyan tudnám ezt a helyzetet valahogy megszüntetni, vagy legalább normalizálni? Kérlek, segítsetek, nálatok mi vált be???2010. aug. 4. 14:16
11/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megpróbálom! :)
2010. aug. 4. 15:39
12/12 anonim válasza:
szia, normális, hogy elkezdte ezt a visítósdit nálunk is ez van pár hete (nemsoká 20 hós). én nem reaglok rá látványosan, ha visít, hanem mindig nyugodt hangon, ha inni kér, enni, és kiablá, visít, nem vetek rá ügyet, hanem megterítek, adok vizet stb. utna mondom hogy nem kell kiabálni, nem vagyok süket. ha máson hisztizik, pl. nem akar vmit, fogmosés, akármi, szépen elmondom neki, miért is kell ennek meglennie. és megmondom, addig nem csináluk mást, amíg ez meg nincs. egy darabig csinálja, aztán szépen odajön, és kész. és ezt minden helyzetben így csinélom. elmagyarázom, nyugodtan.... egyre kevesebb hiszti van. amikor meg mégis van, nem hagyom magam befolyásolni a hisztitől. sosem hagyon ott ha hisztizik. beszélek hozzá , hogy lássa, megértem én, hogy nem akarja, de azért még muszj 8ezért meg ezért). amúgy nagyon önfejű, okos, hisztire hajlamos kislány, de ezekkel a módszerekkel vizsonylag eddig kordában tartom. báer beleőszülök lasan. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!