Nem tudom kezelni a kislányomat? Részletek lent.
Szia. Ezt a kérdést én tettem fel. Az én lányom is visított, és nyávogott, mikor hisztizett. Mostmár egy tündér, elég kicsit hangosabban rászólnom.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Figyelj csak. Mikor visít, hogy inni akar, akkor töltsd fel a poharát, tedd az asztalra. Térdelj le elé, és határozottan mondd neki (de ne gyenge, édeskedős hangon), hogy "Most szépen befejezed a visítást, utána megkapod a vizedet!". Most légy vele szigorúbb, később már xart se ér egyik módszer se, hidd el nekem.
És ettől nem fogja azt gondolni, hogy nem szereted, vagy neked sem kell érezned, hogy rossz anya vagy.
Én a nagyobbikkal elrontottam, mert így csináltam, ahogy Te. A kicsivel már okosabb voltam (igaz, nagyanyám tanított meg erre a módszerre), de bevált.
Akkor is szigorúnak de következetesnek kell lenned. nyilván az üvegpoharat sem (nem) adod a kezébe, ha nem tévedek :))
Akkor határozottan a kezébe nyomod a saját műanyag itatóját, az üvegpoharat pedig felrakod a szekrényre, és közlöd vele, hogy "Ez veszélyes, nem szabad".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!