Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj lehet, ha még nem indult el?

Baj lehet, ha még nem indult el?

Figyelt kérdés
A lányom pár napon belül tölti be a másfél évet és még mindig nem jár. Kissé aggódtam már akkor is, amikor elmúlt egyéves és akkor sem volt semmi jele, hogy elindulna, holott minden kisgyerek a környezetemben már ekkora járt. De többen mondták, hogy nincs lemaradva, másfél éves koráig van ideje. Türelmes is voltam, nem erőltettem a dolgot, de már őszintén szólva kezd aggasztani a helyzet. Főleg amikor azt látom, hogy még egyéves kora előtt vmelyik gyerek elindul. Kezdem azt hinni, hogy valami baj van vele. Amúgy mozgásfejlődésben minden rendben volt vele, a védőnő azért is csodálkozott el azon, hogy még nem megy. Ő azt tanácsolta, hogy várjuk még egy hónapot, ha akkor sem lesz változás, vigyem szakemberhez. Természetesen így lesz, de sajnos ez sem nyugtat meg. Mit gondoltok, tényleg állhat a háttérben vmi gond? Vagy feleslegesen izgulok, el fog indulni? Amúgy már szépen áll, és volt, hogy egy-két lépést megtett, de inkább úgy veszem észre, hogy fél.

2020. aug. 7. 21:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves előző, de baj, ha 3 évesen szólal meg. Ha pont három, akkor határeset. A baj meg azt jelenti, hogy fejlesztésre kell vinni. De az, hogy baj, nem azt jelenti, hogy buta volna - ebben egyet értünk. Legalábbis ennek semmi köze sem az EQ-hoz, sem az IQ-hoz.

A gyógypedagógus távoli kollégák mindent siettetnek... Szeretnek fejleszteni mielőbb, mert lóvé...

Ha majd 22 hónaposan sem jár a gyermeked, kérdező, akkor sem vagytok elkésve, viszont feleslegesen feljeszteni, idő előtt, káros! Ahogy káros az is ,ha időn túl kerülne korai fejlesztésre.

A vita meg gyakorta ebből van a gyógypedes kollégákkal, hogy hol van az életkori határ... Egyem a pici szívüket. Számomra nem a strigula / fejkvóta dönti el. Ők anyagilag motiváltak ebben, én viszont nem. Sorry, de nem vagyok azon az elven, hogy gyerekeket agyba-főbe korai fejlesztésnek tegyünk ki, az ugyanis káros, amennyiben nem indokolt.

Fő a nyugalom, csak oda ne égjen. Ne járasd, ez fontos, és legyél türelemmel, kedves kérdező, ha javasolhatom. 22 hónaposan térjünk vissza a kérdésedre. A felesleges aggódás viszont árthat a gyerekre, nagyon könnyen átragad a picurokra és pszichoszomatikus problémát kiválthat.

2020. aug. 12. 04:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!