Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van ehhez joga egy anyának?

Van ehhez joga egy anyának?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1,5 éves gyerekünk. Most eljutottam arra a pontra, hogy nekem sokkal jobb lenne egyedül a gyerekkel, fele ennyi problémám nem lenne. Újra dolgozni kezdenék (anyukám tudná vállalni minden nap, nem kellene bölcsibe se adni), az én házamban élünk, tehát a páromnak kellene költözni. Anyagilag minden adott, nincs hitel, van autó, van spórolt pénz. Nem szorulok a páromra.

Másrészről itt a gyerek. Látom, hogy mennyire szereti az apját. Felmerül bennem a kérdés, hogy megtehetem vele ezt, hogy feladom. Tudni kell, hogy mi nem először próbáltuk most. Volt egy szakításunk, ami fél évig tartott. Akkor pont azért lett vége, mert együtt átéltünk valamit, ami nagyon megtépázta a kapcsolatunkat. Na akkor nem kellett volna aztán újrakezdeni. Csak a gyerek miatt mondom, hogy mégis megérte.

A másik ami aggaszt, hogy a párom igényt tartana a megosztott felügyeletre, . Mikortól tudna ezzel élni? Ez a másik, ami visszatart. Nem tudom, hogy mi miatt mondja, hogy ezt szeretné: azért mert tényleg ennyire szereti a gyereket, vagy hogy ezzel magánál tartson. De azt én nem akarom, hogy pl a hónap felében ne legyen velem.

2020. júl. 31. 08:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%

Jézusom, hogy lehetnek itt ilyen korlátolt emberek? Nem az volt a kérdés, hogy dolgozzanak-e a kapcsolatukon, vagy váljanak szét. Értő olvasás miért nem megy sokaknak? Harmadik osztályos szint, hogy egy gyerek megértse, hogy mit olvas, akkor egy felnőtt ezt miért nem tudja?

Megmondta a kérdező, hogy jobb lenne neki nélküle, már nem egyszer megpróbálták helyrehozni a kapcsolatot, de nem ment. Akkor minek kellene századik alkalommal is újrakezdeni?

Igen, egy gyereknek fontos a család, na de nem mindegy, milyen áron. Ha anya nem boldog apa mellett, akkor ezt a gyerek érezni fogja, mert a "gyerek" és a "hulye" szó nem szinonimái egymásnak.

Igen, a kérdező édesanya lett, felelőséggel tartozik a gyermeke iránt, na de ez nem mehet a boldogsága rovására. Ha nem érzi magát jól egy kapcsolatban, csak a gyerek miatt vannak együtt, az mégis milyen már?

2020. aug. 1. 11:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Leírta hogy egyszer valami megtépázta a kapcsolatukat.

Ha szemmel láthatóan nem megy és csak élnek egymás mellett mint két idegen akkor minek még próbálkozni? A gyerek is érzi ha a szülő boldogtalan és hatással lesz rá is.

2020. aug. 1. 11:40
 13/21 anonim ***** válasza:
22%
Kérdés volt, hogy van-e hozzá joga. Joga van, de a gyerek megsínyli. Ha kifogásokat gyártunk, akkor is.
2020. aug. 1. 15:29
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13-as és akkor most szenvedjen egy rossz kapcsolatban hogy a gyereke ne sérüljön??
2020. aug. 1. 15:36
 15/21 anonim ***** válasza:
32%
11-es szállj le a magas lovadról, és ne úgy beszélj a többiekkel mint akit most húztál ki a hátsódból. De igen, kérdezte hogy a gyerek miatt érdemes lenne-e még próbálkozni.
2020. aug. 1. 16:00
 16/21 anonim ***** válasza:
16%
14, az csak rajta múlik, hogy szenved-e vagy sem. Lehet rajta dolgozni, hogy működjön pl. Ha valaki gyereket vállal, felelős érte, és igen, ilyenkor vannak dolgok amiket meg kell tenni, még ha nekünk kényelmetlen is.
2020. aug. 1. 18:00
 17/21 anonim ***** válasza:
32%
Nem kérek személyeskedést és jóslást, én se tettem. Másfél éves gyerek, szüksége van az apjára, nagyon is, ahogy a családjára is. Az pedig kizárólag a két szülőn múlik, hogy begyepesedettek és boldogtalanok lesznek-e vagy sem. Ezen lehet változtatni. A gyereket szétcseszni meg egyszer lehet utána ennyi, azt már helyrehozni nagyon nehezen lehet.
2020. aug. 1. 20:45
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem működik a dolog, azt miért kellene erőltetni te észkombájn?
2020. aug. 1. 21:26
 19/21 anonim ***** válasza:
77%
Még jó hogy a te "maradjatok együtt mert válni szégyen" jellegű véleményed nem fogja érdekelni a kérdezőt, mert már elhatározta magát!
2020. aug. 1. 21:44
 20/21 anonim ***** válasza:
37%
Itt nem arró van szó, hogy szégyen, azt leszarja mindenki, hanem, hogy mi a legjobb a gyereknek. Én nem úgy látom, hogy elhatározta volna magát, különben nem kérdezett volna véleményeket, és nem lenne visszatartó erő nála az osztott felügyelet. A "nem működik" pedig egyelőre nem érv, azt kéne tudni, hogy miért nem működik. Már csak azért is, mert lehet a következő esm fog hasonló okokból, aztán továbbrángatni a gyereket a következő apukához, nem biztos, hogy jó ötlet.
2020. aug. 1. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!