Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van ehhez joga egy anyának?

Van ehhez joga egy anyának?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1,5 éves gyerekünk. Most eljutottam arra a pontra, hogy nekem sokkal jobb lenne egyedül a gyerekkel, fele ennyi problémám nem lenne. Újra dolgozni kezdenék (anyukám tudná vállalni minden nap, nem kellene bölcsibe se adni), az én házamban élünk, tehát a páromnak kellene költözni. Anyagilag minden adott, nincs hitel, van autó, van spórolt pénz. Nem szorulok a páromra.

Másrészről itt a gyerek. Látom, hogy mennyire szereti az apját. Felmerül bennem a kérdés, hogy megtehetem vele ezt, hogy feladom. Tudni kell, hogy mi nem először próbáltuk most. Volt egy szakításunk, ami fél évig tartott. Akkor pont azért lett vége, mert együtt átéltünk valamit, ami nagyon megtépázta a kapcsolatunkat. Na akkor nem kellett volna aztán újrakezdeni. Csak a gyerek miatt mondom, hogy mégis megérte.

A másik ami aggaszt, hogy a párom igényt tartana a megosztott felügyeletre, . Mikortól tudna ezzel élni? Ez a másik, ami visszatart. Nem tudom, hogy mi miatt mondja, hogy ezt szeretné: azért mert tényleg ennyire szereti a gyereket, vagy hogy ezzel magánál tartson. De azt én nem akarom, hogy pl a hónap felében ne legyen velem.

2020. júl. 31. 08:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz van jogod,hogy elvállj a párodtól.

De a gyereket nem tilthatod el tőle,hacsak pl.nem valami bűnűző!

2020. júl. 31. 09:05
 2/21 anonim ***** válasza:
96%

Attól hogy anya vagy, még nő is.

Jogod van kilépni egy olyan kapcsolatból amiben nem vagy boldog.

A megosztott felügyeletet a bíróság fogja eldönteni hogy jóvá fogják-e hagyni az apának. (Bár szerintem ez egy gyereknek elég megterhelő, hogy 2 hetet itt lakik, 2 hetet ott)

2020. júl. 31. 09:07
 3/21 anonim ***** válasza:
95%

Első körben sajnálom,hogy így alakult,Kérdező.

Nekem az a meglátásom, hogy a gyereknek az a legjobb, ha két boldog szülőt lát maga előtt. Így én azon a véleményen vagyok,hogyha mindent megtettetek és nem menthető a dolog, csak a gyerek miatt nem szabad együtt maradni.

Az elhelyezésben is meg lehet egyezni, ha nem egyezik az álláspont,akkor kicsit nehezebben. Viszont az apát is ugyanannyira megilleti,hogy lássa a gyereket,mint az anyát. Ha jó embernek ismered a párodat (nyilván ne a sérelmeket nézd,hanem alalvetően), akkor az egy pozitív dolog,hogy szeretne ő is aktív részese lenni a gyerek életének. Mi sajnos nem tudjuk megítélni,hogy szeretetből szeretne megosztott felügyeletet vagy sem. De abban biztos lehetsz,hogy hamar kiderül, mert ha csak manipuláció akar lenni és nem akarja igazán, akkor hamar visszakozni fog,ha látja,hogy nem jön be (szerintem).

2020. júl. 31. 09:10
 4/21 anonim ***** válasza:
95%

A válás sosem jó, csak lehet a kisebbik rossz. Hogy egyébként jó ember-e a párod, azt te tudod, joga mindenképp van a gyerekéhez.

Szerintem egy ügyvédet kellene megkérdezned, szoktak-e osztott felügyeletet megítélni ekkora gyereknél vagy az inkább nagyobbaknál jellemző. Illetve szerintem ahhoz apának ugye meg kell oldania a lakhatását viszonylag közel (pl. valószínűleg nem költözhetne a szüleihez másik városba, hisz nem járhat majd a gyerek két oviba).

2020. júl. 31. 09:25
 5/21 anonim ***** válasza:
65%
Az egyik legnagyobb félelmem volt gyerekkoromban hogy elválnak a szüleim. Pedig egyrészt nem volt rá okom, apukám meg olyan ordibálós volt hogy féltem tőle, azt szerettem ha elutazik, akkor béke volt otthon. És ennek ellenére is féltem a válástól, nem tudom megmagyarázni hogy akkor miért. Ha a te párod jó apa és imádja a gyerek, bizony ártasz neki a válással nem is kicsit, ezt nem lehet szépíteni. Ennek ellenére neked is jogod van boldognak lenni, de ha már nem megy együtt szépen váljatok el, ne bíróság döntsön. A tárgyalás során biztos hogy elmérgesedik a helyzet. Közös felügyelet megítélése nélkül, neked kéne engedned hogy sokat lássa ő is a gyereket, alhasson is nála, és ezt közösen kitalálva oldjátok meg, hiszen ez a gyerek érdeke. Ha meg esetleg csak manipulálni akar, úgyis elmaradnak a látogatások.
2020. júl. 31. 11:53
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
Tovább gondolva még azt is javasolnám hogy egyelőre ne adjátok be a válást csak kérd meg hogy költözzön el, de azzal hogy bármikor láthatja a gyerekét. Kicsit higgadjon le a kapcsolatotok. Ha válás van mindenképp le kell papírozni hogy mi lesz a gyerekkel. De ez nem az a helyzet hogy félteni kéne a gyereket az apjától, szerintem adjatok magatoknak időt elrendezni a dolgokat, szegény gyereken marakodás helyett. Aztán ki tudja, még arra is rájöhetsz hogy mégsem volt olyan rossz együtt.
2020. júl. 31. 12:00
 7/21 anonim ***** válasza:
37%
Jogod van hozzá, más kérdés, hogy tönkreteszed ezzel a gyereked. Ha nincs akkora gond, én megpróbálnám mégegyszer. Gyereket vállaltál, felelős vagy érte, azért is, hogy az ő biztonságérzetét biztosítsd, vagyis a családját egyben tartsd. Ha most elszakítod az apjától, baromi nagy károkat teszel benne. Az pedig igencsak önző hozzáállás, hogy te nem akarsz fél hónapot a gyerek nélkül lenni, de az apja egész nyugodtan lehet csak hétvégi apuka. Jelenleg nem a te érdeked az első, ha tetszik, ha nem.
2020. júl. 31. 13:16
 8/21 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem én vagyok az első, hiszen ha nem így gondolnám, a kérdés is felesleges lenne.

Miután főleg én vagyok a gyerekkel, én látom el, így azt gondolom, hogy gyakran természetesen láthatná/láthatja a gyereket, de azt nem szeretném, hogy egy hetet nálam legyen, egyet nála. Ha csak így lehetne elválni, akkor inkább maradok vele.

Folyamatosan csak arra tudok gondolni, hogy magyon fiatal vagyok ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolatban éljek...

2020. júl. 31. 21:46
 9/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem kötelező a közös felügyelet, a picinek meg nem is tesz jót az állandó ingázás.

Persze, legyen az apjánál is, de legyen állandó lakhelye.

2020. júl. 31. 21:56
 10/21 anonim ***** válasza:
15%
Az nem opció, hogy a kapcsolatokon dolgozzatok? Egy idő után mindenkivel így éreznéd magad, miután elmúlik a rózsaszín köd.
2020. júl. 31. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!