2 év körüli gyerekednek milyen egy átlagos napja? Mikor kel,fekszik le? Mennyit alszik? Miket csinál? Mennyit van kint,mennyit tévézik,miket játszik?
2 év körüli gyerek ne tévézzen, telefonáljon és ne játsszon számítógéppel.
2 év körüli gyereket az anyja és az apja tanítsa meg szépen beszélni, játsszon vele kreatív játékokat, tanítson neki ritmusos, vicces mondókákat, gyerekdalokat mozgással együtt, agyagozzon, gyurmázzon vele, doboljon, zenéljen, énekeljen - meséljen neki, mutasson képes mesekönyveket, vigye minél többet levegőre, korabeli kicsik közé, szokja a társaságot, az egymás mellett, majd az együtt játszást.
2es vagyok.
Egyáltalàn nem néz Tv-t,nem telefonozik.
10-kor kel. Tejet iszik és a kanapén könyvből mesét olvasunk. Átöltözés, reggeli, fogmosás. Itthon játszunk főleg a járműveivel, kirakókkal. 1 óra körül ebéd, utána alvás 4-ig. Felkel, uzsi, megyünk a játszira 18.30-ig. 7-kor vacsora, fél 8-kor fürdés. Kanapén tejet iszik, mesekönyvet olvasunk és elmesélek neki 2 diamesét tévén. Legkésőbb fél 9-kor ágyban van.
Hetente 1-szer 10 percet néz youtuberól meserészletet, amíg levágjuk a körmét.
Napirendje:
7:00 Ébredés
7:15 Reggeli
7:45 – 10:00 Önálló játék (pl. babakarámban, bababiztos szobában, esetleg mellettem)
10:00 – 10:30 Tízórai
10:30 – 11:30 Közös házimunka, séta, közös vagy önálló játék
11:30 – 12:00 Ebéd
12:00 – 14:00 Délutáni alvás
14:00 – 15:00 Ejtőzés, közös játék
15:00 – 15:30 Uzsonna
15:30 – 19:30 Séta, levegőzés, közös játék, apával való játék, másokkal való ismerkedés, vacsora, esti mese olvasás, elalvás előtti lecsendesedés
19:30 Fürdetés (illetve esti rituálé)
20:00 Lefektetés
Az én lányom semennyit nem tévézik.
Amikor egyedül játszik, akkor mindig kitalál valamit. Amikor velünk játszik, akkor pedig vagy ő találja ki, hogy mit játszunk, vagy én. Mindig próbálunk valami újat kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!